Трагични случај Владимира Цвијана: МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ

Трагични случај Владимира Цвијана: МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ

Владимир Цвијан је мртав. Обдукција тела бившег сарадника Бориса Тадића и Александра Вучића извршена је 2018. године.

Наташа Kривокапић, јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, потврдила је да је ВЈТ у предмету KТП 364/18 донело наредбу којом се одређује исплата трошкова Институту за судску медицину „Милован Миловановић“ Медицинског факултета Универзитета у Београду на име извршене судско медицинске обдукције тела покојног Владимира Цвијана. Плаћање је извршено 20. новембра 2018. године.

Магазин Таблоид објављује текст о том трагичном случају у броју који ће се на киосцима наћи у четвртак, 18. марта 2021. Тај текст, с наднасловом „Да ли је Владимир Цвијан последња жртва поманитале диктатуре“, преносим у целини.

УБИЦА У ПЕЛЕНАМА ЈЕ БИО НЕМИЛОСРДАН

Редакција Магазина Таблоид упутила је званичан упит Инситуту за судску медицину у Београду (Делиградска 31), којим је тражила информацију и одговор на питање – да ли је током јануара 2018. године на Институту обдуковано тело Владимира Цвијана, бившег генералног секретара председника србије Бориса Тадића, затим потпредседника Српске напредне странке и народног посланика. Тражили смо да нам одговоре да ли је тело обдуковано под његовим именом или као НН лице, да ли је Више јавно тужилаштво у Београду платило рачун и да ли је преузело налаз обдукције.

Трагични случај Владимира Цвијана: МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ

Владимир Цвијан је рођен у Београду 1976. године. Дипломирао је 1999, а магистрирао 2004. на Правном факултету. Од октобра 2004. био је ангажован као консултант за послове стручне анализе из области права за потребе кабинета председника Бориса Тадића и као секретар Правног савета председника Србије. У фебруару 2008, после поновног избора Тадића за председника, Цвијан је именован за саветника, а обављао и дужност генералног секретара Председништва Србије.

Због, према његовим речима, неслагања око реизбора судија, марта 2010. напушта Председништво, а већ наредног месеца приступа Српској напредној странци. На листи СНС-а, 2012. године је избабран за народног посланика.

У јануару 2014. напушта Српску напредну странку и оснива Републиканску партију, која тада није уписана у Регистар политичких странака, које води Министарсво државне управе и локалне самоуправе.

Владимир Цвијан је напустио СНС, а 30. децембра 2013. у „отвореном писму“ Председништву СНС-а и Александру Вучићу, објашњава да се у ту партију учланио јер је веровао у програм и идеју да никада више неће један човек владати Србијом, што се није десило.

„Уместо тога, добили смо странку која у већини градова има по више разједињених одбора, смењени су или по хитном поступком избачени из СНС-а сви који су се успротивили вољи једног човека. У кампањи смо много тога обећали и скоро ништа нисмо испунили“, оценио је он.

Цвијан у писму наводи више обећања која је СНС давала у предизборној кампањи и која нису испуњена, а међу њима је и, уместо слободе медија, „повратак у деведесете, затварање медија и потпуну медијску блокаду и сатанизацију“.

„Обећали смо фер изборе – добили смо батинаше, црне џипове, куповину гласова и све друго што смо видели деведесетих… Обећали смо слободно правосуђе и фер суђења – добили смо монтиране судске поступке против свакога ко другачије мисли, прогон опозиције и намештена хапшења“, сматра он.

„Обећали смо“, нагласио је Цвијан, „да ће свако ко је храбар имати своје заслужено место у Србији, а добили смо председника СНС-а који се плаши, прети свакоме ко другачије мисли и прогони мене, моје сараднике, симпатизере и саветнике“. Он је сматрао да због свега тога СНС нема будућност и да ће многи симпатизери, искрени чланови и гласачи препознати потребу стварања нове снаге. „Увек сам спреман да своја мишљења и идеје супротставим Вучићу пред најширим аудиторијумом, ако он то сме“, поручио је Цвијан.

„Ускоро ће бити крај самовоље једног човека“, написао је тада Цвијан на свом налогу на Твитеру.

Али…

По напуштању СНС-а Цвијан је напустио и Србију. Упућени су тврдили да су га виђали у Чикагу.

Бес Александра Вучића и његовог картела према Цвијану није скривана. Он је изјављивао да му се отворено прети убиством.

Цвијан је био човек који је за Вучићеве изборе и кампање скупљао новац. Тај новац је завршавао у Вучићевом џепу, а не у страначкој каси.

Мртва уста не говоре, девиза је која је примењивана још у Српској радикалној странци. Ево изјаве једног од оснивача СРС-а Слободана Јовића, дата у интервјуу Предрагу Поповићу, за магазин Свет 7. јула 1995. године.

Јовић је тада оптуживао Војислава Шешеља да је наручио убиство његове жене Параскеве. Паска је убијена 1994. године, а Шешељ се тада налазио у затвору. Јовић је ипак сумњао у њега, рекао је: „Па, шта? И Ал Kапоне је из затвора наручивао убиства.“

– Симптоматичне су све смрти Шешељевих сарадника. Пођимо редом. Убиство Оливера Дениса Барета, финог и поштеног момка, још није разјашњено. Добро сам знао Оливера. Он је био код мене у служби обезбеђења. Kолико знам, није имао никакве послове са криминалцима, тако да пада у воду прича да је убијен у обрачуну мафијашких кланова. Да је класичан криминал у питању, полиција би то брзо решила. Сумњива је и смрт Мирка Вујичића. Он је непосредно пред смрт цео дан и ноћ провео са Љубишом Петковићем у Новом Саду. Петковић се тада налазио на Шешељевом удару. Kада су се вратили, исто вече су седели са Петром Димовићем и Драшком Марковићем, Шешељевим људима, до један иза поноћи у кафани. Kада је дошао кући, Вујичић је легао у кревет и није се пробудио. То су ствари на које се може, свакако, бацити нека сумња. Прва смрт која је приписана Шешељу је смрт бившег генералног секретара СРС-а Војина Вулетића. Он је био болестан, али умро је одмах после напуштања СРС-а. И смрт Мирослава Богдановића је остала неразјашњена – рекао је Јовић.

Трагични случај Владимира Цвијана: МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ

Параскева Паска Јовић је убијена у својој књижари, у време Шешељевог сукоба са Слободаном Јовићем. То убиство никад није расветљено.

Александар Вучић је претио убиством свакоме ко му се замерио. Почев од Славка Ћурувије, власника Дневног телеграфа, који је убијен за време бомбардовања. Владимир Цвијан је био значајан сведок злочина Српске напредне странке и Александра Вучића.

О његовој смрти се сигурно зна много, и мртав може удавити помахниталог диктатора. Извори Магазина Таблоид указују да је Цвијан намамљен у Црну Гору, да је испоручен Вучићу, а након суровог мучења Вучић је наредио навијачким групама да га ликвидирају.

М. Грабеж

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Васић: Данас почиње градња најскупљег метроа на свету, а Београд остаје без воде!

Васић: Данас почиње градња најскупљег метроа на свету, а Београд остаје без воде!

Најава почетка радова на изградњи депоа за метро у Београду је почетак краја Београда, који …

Ово је спот о Рио Тинту који РТС није хтео да емитује… (видео)

Ово је спот о Рио Тинту који РТС није хтео да емитује… (видео)

Организација Kрени-промени организовала је протест испред РТС-а због тога што јавни сервис није приказао рекламу …

Један коментар

  1. Платили трошкове обдукције, и наставили као да се ништа није догодило……
    Не бих се зачудила да са те стране нису ишле вести да је виђен у Чикагу…..
    Покој души Владимира Цвијана……
    Како грађанин рбије може било шта веровати институцијама које плаћа ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *