Трамп тврди да се „интересантне ствари догађају на Блиском Истоку“

ПРЕДСЕДНИК Сједињених Држава Доналд Трамп оценио је данас да се „интересантне ствари догађају“ у вези с мировним процесом на Блиском истоку после телефонског разговора с краљем Саудијске Арабије.

„Разговарао јуче с краљем Саудијске Арабије о миру на Блиском истоку. Интересантне ствари се догађају!“, написао је Трамп на Твитеру

Након што је саудијски краљ Салман крајем јуна поставио за престолонаследника принца Мухамеда бин Салмана, Трамп му је честитао на новој позицији.

У саопштењу Беле куће у то време је наведено да су двојица лидера разговарала о многим регионалним питањима, укључујући напоре да се постигне трајан мир између Израела и Палестинаца.

Јордански краљ Абдулах Други посетио је Вашингтон ове недеље и разговарао о израелско-палестинском миру с високим званичницима Трампове администрације.

Он се, између осталих, састао са Џаредом Кушнером, Трамповом саветником и зетом који је недавно био у посети Израелу и Рамали на Западној обали.

Абдулах Други је нагласио став, који Јордан већ дуго заузима да ће мировни процес помоћи ситуацији у региону, као што је говорио и приликом ранијих посета главном граду САД, преносе израелски медији.

Кушнер је био у региону у настојању да допринесе обнови мировних преговара који су у застоју од априла 2014. године.

Кушнерова мисија уследила је после посете Трампа Блиском истоку у оквиру његовог првог путовања у иностранство откако је на функцији председника.

Он је посетио Ријад, Јерусалим и Витлејем на Западној обали, и обећао да ће се залагати за постизање коначног блискоисточног мира.

Бета

Актуелно

Трамп Јункера на самиту G7 неколико пута назвао „суровим убицом“

УТИЦАЈНИ лист крупног америчког капитала The Wall Street Journal објавио је да се Доналд Трамп …

Трамп напушио Г7 и отишао у Сингапур да се види са другом Кимом

На управо завршеном самиту Г7 у Квебеку забележен је тренутак очито важног разговора светских лидера, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons