Турци постали власници БусПлуса

0
(0)

БЕОГРАД- Турска компанија КентКарт, која спада међу 10 најбољих светских фирми у области развоја и имплементације информационих система у јавном превозу, постала је већински власник предузећа Апеx Солутион Тецхнологy, која је у Београду имплементирала систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу – БусПлус.

„Одлучили смо се да од српске компаније Ланус откупимо већински удео компаније Апеx и сада поседујемо 55 одсто власништва. Као интернационална компанија која је овакав систем увела у више од 28 европских и азијских градова, због чега смо освојили међународна признања, желимо да стратегију развоја КентКарта усмеримо на нова тржишта“, рекао је генерални директор турске компаније, Еркан Унал.

Он каже да систем БусПлуса, који је примењен у Београду заједно са компанијом Ланус, представља најкомплекснији и најрепрезентативнији систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу који је ова компанија до сада урадила.

„Он омогућава како праћење у реалном времену тако и генерисање великог броја извештаја са свим неопходним подацима потребним за даље побољшање јавног транспорта у Београду. У наредном периоду желимо да константно усавршавамо и унапређујемо систем, како за добробит града Београда тако и за саме Београђане“, каже Унал.

Из ове компаније најављују да ће као већински власник Апеxа, КентКарт наставити да инвестира у нове технологије за добробит свих путника у јавном превозу у Београду, саопштено је из Апеxа.

Досадашњи већински власник Апеxа, компанија Процесцом, која је власник Лануса, остаје мањински акционар са 21 одсто удела, а 24 процента предузећа преузео је један од пионира развоја система за електронске допуне и система за сателитско праћење возила у Србији, Сава Терзић.

„Недовољан број информација о систему БусПлус у претходном периоду довео је до сумње грађана да је Београд добио модеран систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу, и ми ћемо се потрудити да информације о систему буду доступне свима, како би грађани схватили да је БусПлус систем много више од продаје карата и контроле“, изјавио је Терзић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На Космају се тренутно зида џамија (видео)

5 (5) Дејан Лучић говори о томе како се на обронцима планине Космај надомак Београда …

ДЕВОЈКУ (19) тукла четворица Вучићевих миграната у центру Бгд! Превезена на ВМА

5 (7) Четири мигранта напали су ноћас око 23.30 часова девојку у Карађорђевој улици, тачније, …

2 Коментара

  1. МАЛО СУ БИЛИ ВЛАСНИЦИ СВЕГА 500ГОДИНЕ,ТРЕБА ДА НАСТАВЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend