ТУРСКИ БРАТЕ, јавни дуг нисте смањили већ је у задној години повећан за 750 милиона €!

ТУРСКИ БРАТЕ, јавни дуг нисте смањили већ је у задној години повећан за 750 милиона €!

0
(0)

Поред коментара који вређају жене „турске браће“, савета за Владимира Путина, Александар Вучић често „бриљира“ и када су у питању економске теме.

Није нам баш јасно одакле му толико самопоуздања да прича о економији (ипак је он у животу пре политике имао само један посао а и тај је добио по радиласко – земунској линији), али то можемо за ову прилику да оставимо по страни.

Медији се (нарочито они прорежимски, а таквих је 95% у овој земљи) полакоме за његовим изјавама и ни не проверавају (или не смеју то да ураде?!) колико је тачно то што он прича. Такав је случај и са јавним дугом и његовим, наводним, константим смањивањем.

Треба напоменути да одређен број људи не зна шта је јавни дуг: међународно прихваћен концепт јавног дуга је бруто дуг сектора опште државе, па јавни дуг чини директан дуг опште државе и активиране гаранције опште државе. Јавни дуг према Закону о јавном дугу обухвата искључиво директни и индиректни дуг централне државе (Републике Србије, без других нивоа власти).

Дакле, ако некоме овај „суви“, бирократски, речник није баш најјаснији јавни дуг је укратко – дуг који Србија има према страним потраживачима. Што је тај дуг мањи – то је боље по државу. И ту долазимо до објашњења зашто Вучић стално потеже смањење јавног дуга као некакав доказ своје добре политике. По њему, наводно смо мање задужени него раније.

То, наравно, није тако. Нас, наравно, не чуди што Вучић лаже, али ово су ствари које могу да се провере са буквално неколико минута на интернету. Уколико немате толико времена, испод је линк на коме у сваком тренутку можете да видите колико је Србија задужена.

http://www.javnidug.gov.rs/lat/default.asp?P=46

Александар Вучић је прошлог месеца последњи пут причао о смањењу јавног дуга. Али, на горњем линку сте могли да видите да је јавни дуг ВИШИ НЕГО НА КРАЈУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ! Дакле, Србија је још више задужена!

Ово је толико лако проверити и утврдити. Невероватно је колико су провидне лажи Александра Вучића. И невероватно је колико бахато и отоврено лаже грађане Србије, јер ваљда рачуна да нико неће проверавати овако очигледне ствари…


Герила.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО ухапсио и доктора Алека Рачића

ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО ухапсио и доктора Алека Рачића

5 (14) После привођења и пуштања Јоване Стојковић са слободе како Славија Инфо незванично сазнаје …

ИНТЕРВЈУ: Срђан Миливојевић - Вучићев картел остао без подршке службе, могућа анархија! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Срђан Миливојевић – Вучићев картел остао без подршке службе, могућа анархија! (видео)

5 (5) Гост Славија инфо тв био је бивши оснивач Отпора и народни посланик у …

4 Коментара

  1. Kako ne zna ekonomiju, zna, dzi di pi, bi di pi, aj ti, dobro to nije ekonomija, al’ zna, vidite da zna.

  2. nije cudo sto vucic laze ako laze,on sam cesto puta kaze daje narod u srbii 70%,nepismen,i mnoge druge neprijatne iskaze protiv narodasrbije,ali mi narod kao narod smo ovce a ovca je za sisanje,vucic to dobr zna daje najbolji predvodnik ovac magarac….

  3. ovaj ti je ko staracki; mnogo bi hteo al ne moze cica da ga nadje. — drste se one narodne da o g. se u ozbiljnom drustbvu ne govori. — servi i servijanski robovi zapadnog fasizma su naj opasniji neprijatelji nas Srba. — te dotumarale i dogmizale zveri neandertalske iz kamenjara dalmatinskih i crnogorskih; onaj nabiguz smrdljivi, luda peroksid tuzlanka, jalovica i zlocesta krvatica, bedici, americki djaci, davinici, vilibaldi pedercici i ostali smrad i hohstaplercici treba biti povatani pa narodu prepusteni. — ovoga ostavte da ga komunalci pokupe lopatama i smrkovima ociste i zemlju dezinfikuju. — doslo je do toga da izbora drugog nema il mi il oni.

  4. Глуп човек мисли да све зна и онда лупета о свему ко максим по дивизији. Паметан човек зна колико не зна и говори само о ономе што зна. Ова будалетина је и у школи и на факултету био бубалица и све што је научио напамет је заборавио пошто је учио без разумевања градива. Док су његови вршњаци шетали девојке он је учио напамет. Није имао ни другова ни пријатеља. Искомплексиран, неиживљен, одбачен од генерације, почео је да се увлачи старијима јер је само тако добијао неко признање, али је заостао у психичком развоју личности на нивоу пубертетлије. Чуј, Турци да чувају жене, ха, ха. Нека чувају његову жену, ћерку а маму су већ чували. У свакој нормалној држави ово би било хоспитализовано!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend