fbpx
Насловна / Став / Председнику синдиката „Застава оружје“ прети отказ
Председнику синдиката „Застава оружје“ прети отказ 1

Председнику синдиката „Застава оружје“ прети отказ

Председнику Синдикалне организације „Застава оружје“ Драгану Илићу данас је уручено решење пред отказ уговора о раду без поновног упозорења, уколико у наредних шест месеци учини повреду радне обавезе у складу са актима послодавца.

Синдикална организација крагујевачке фабрике оружја осуђује овакав притисак на радничку организацију синдиката и оцењује да је оваква кампања прогона до сада незабележена у Србији.

То је још један напад на синдикат и покушај дисциплиновања председника Синдиката који је и заступник друштвеног капитала у Скупштини предузећа у циљу сузбијања могућих незадовољстава радника због ниских зарада, тешких и неодговарајућих услова рада, недостатка заштитне опреме и општег стања у коме се предузеће налази, наводи се у саопштењу.

Илић је предводио вишедневне радничке штрајкове и протесте током априла и маја којима су радници тражили боље услове рада, веће плате, изузимање фабрике „Застава оружје“ из поступка приватизације Одбрамбене индустрије Србије, као и прекид умањења зарада запосленима у том секору по основу уредбе о умањењу плата и пензија.

Он је, као председник Синдиката, након протеста због непоштовања радне дисциплине у току штрајка већ кажњен тромесечним умањењем зараде од 20 одсто.

Истовремено је против њега поднето и више кривичних пријава због лажних навода и сведочења о наводном нападу на председника Надзорног обора пуковника Ивицу Марјановића, а кривична пријава је поднета и због наводног напада на руководиоца фабричког обезбеђења.

Како би се употпунио досије одмазде поднета је и кривична пријава због наводног угрожавања безбедности фабрике, саопштила је Синдикална организација оружара.

По наводима синдиката, Илић је привођен и хапшен, и са лисицама на рукама спроведен у службу Хитне помоћи, да би након тога био приведен и задржан целу ноћ у службеним просторијама МУП.

Наводи се да се Илићу се прислушкује телефон, док се припадници Безбедоносно-информативне агенције (БИА) распитују о његовом кретању и имовном стању.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта се дешава с малином: Уцењени српски сељак 11

Шта се дешава с малином: Уцењени српски сељак

Београдски глас – Почетком деценије Србија је била на првом месту у свету по производњи …

Хоће ли рудари ''Kолубаре'' оборити и Вучића? 12

Хоће ли рудари “Kолубаре“ оборити и Вучића?

Уреднику Магазина Таблоид стигло је писмо инсајдера из Kолубаре, у којем моли да му објавимо …

Један коментар

  1. Људи, будите сложни, не дајте се. Ако сте сложни не могу вам ништа. Ако вас разједине као македонску скупштину, пропаст.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *