fbpx

Турски медији: Пресретнути разговори турских официра и терориста Исламске државе

0
(0)

Турски официри на сиријској граници одржавали су везу са припадницима Исламске државе у Ираку и Сирији што је откривено на основу телефонских разговора које је прислушкивало Главно тужилаштво Турске у оквиру друге истраге.

Пресретање телефонских разговора вођено је у оквиру истраге главног тужилаштва Турске о нестанку шест грађана те земље.

Прислушкивани су телефонски разговори официра на сиријској граници. Испоставило се да они одржавају везу с представницима Исламски државе.

Рођаци несталих су изјавили да су се људи за којима се трага можда прикључили редовима Исламске државе. Истрага је вођена поводом нестанка 27 људи.

Врховни тужилац, према неким подацима, добио је дозволу да прислушкује телефоне 19 официра који су били осумњичени да су одвели нестале представницима Исламске државе.

Резултат истраге је показао да су људи који су желели да се прикључе Исламској држави прошли неку врсту „идеолошке обуке“.

Фасцикла с резултатима истраге предата је турском војном тужилаштву у марту, пошто је Главно тужилаштво Анкаре саопштило да случај не потпада под његову надлежност, пренели су турски медији.

Ово нису прве информације које потврђују везу Турске и исламске државе. Раније је компанија за саветовање „Рајстад енерџи“ објавила да Турска као чланица НАТО-а купује нафту од бораца Исламске државе.

Руски генералштаб известио је такође о чињеници да Турска пребацује борце у северне области Сирије који попуњавају редове терористичке организације Исламске државе.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Жестоки сукоб са тзв. мигрантима на грчко – турској граници: Грчка полиција демантовала да је убијен Сиријац (видео)

5 (1) АТИНА – Грчка је данас видео снимак на којем се наводно види погибија …

Грчка шаље војна појачања на границу са Турском како би зауставила инвазију миграната (видео)

5 (2) Грчка је данас на границу са Турском послала велика војна појачања како би …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *