Тужилац који није видео крађу гласова штитио Стефановићевог кума?

Иван Сунарић је тужилац који је закључио да жена с Уба која је на бирачком месту наводила грађане како да гласају, није починила кривично дело. Реч је о истом оном тужиоцу који је у фиоци држао случај човека кога је пребио кум Небојше Стефановића – заменик начелника СБПОК Горан Папић.

Снимак крађе гласова на изборном месту у Убу, на коме се види и чује како жена наводи бираче и говори им како да гласају, тужиоцу Ивану Сунарићу није био довољан доказ да прихвати кривичну пријави коју је поднела организацију ЦРТА.

Кривична пријава је поднета у јуну прошле године када су и одржани парламентарни избори, а тужилац се изјаснио о њој готово годину дана касније.

У обавештењу које је достављено на име програмског директора Црте Раше Недељкова, наведено је следеће:

– Обавештавамо вас да је ово туђилаштвоп донело решење о одбачајуваше кривичне пријаве од 25.06.2020. поднете против НН лица због извршења кривичног дела давање и примање мита у вези са гласањем, јер не постоје основи сумње да је учињено кривично дело за које се гони по службеној дужности – наводи се у обавештењу.Тужилац који није видео крађу гласова штитио Стефановићевог кума?

Потписао га је Сунарић, како пише, заменик јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Посебно одељење за сузбијање корупције.

Шта је образложење овакве одлуке заменика јавног тужиоца Ивана Сунарића није познато, пише Нова.рс.

На захтев организације ЦРТА да им се достави, тужилац Сунарић је одбио захтев уз скандалозно објашњење – да није у интересу јавности.

Оно што се из оваквог одговора да закључити је да свакако није у интересу власти, односно владајуће Српске народне странке.

Заменик јавног тужиоца Иван Сунарић јавности је постао познат због случаја пребијања Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“, а који је њему додељен.

Све се одиграло пре више од годину дана, а Пејовић је за портал Директно.рс тврдио да га је претукао Горан Папић, бивши заменик начелника СБПОК и кум Небојше Стефановића.

Исти тај Папић је у марту ухапшен због веза са Вељком Беливуком.

Према речима Пејовића, Папић је тада, заједно са колегом из СБПОК-а Томиславом Антонијевићем кренуо у батињање јер је он отворио ресторан у близини ресторана Милорада Папића, Горановог оца.

У станици га је тада, како је тврдио, дочекао инспектор Александар Степановић звани Степа који је, како каже Пејовић, покушао да га натера да призна „да је сам крив за батине“.

Случај је додељен Ивану Сунарићу, за кога претучени Пејовић тврди да хоће да заташка његов случај.

– Гурнуо га је са стране и ниједном ме није позвао за годину дана. За шта он и Загорка Доловац примају плату, нека гукне она више, ако сматра да је то њен посао – рекао је Пејовић.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Загорка Доловац, Тадићев кадар са Вучићевим погоном, нерадом заслужила 3. узастопни мандат

Загорка Доловац, Тадићев кадар са Вучићевим погоном, нерадом заслужила 3. узастопни мандат

Веровали или не, Загорки Доловац изгласан је трећи мандат за позицију републичког јавног тужиоца и …

Ма какво црно испитивање, хапсите олоша који је криминализовао и уништио Србију!

Ма какво црно испитивање, хапсите олоша који је криминализовао и уништио Србију!

Било која полиција у свету да има толико материјалних трагова и доказа као што је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *