Тужилац тражи разјашњење око видео снимка са Зораном Бабићем у вези убиства на наплатној рампи код Дољевца

5
(1)

Повереник за самосталност јавног тужилаштва Горан Илић обратио се дописом Основном јавном тужилаштву у Нишу, како би биле решене све недоумице око снимка са наплатне рампе у Дољевцу, на којем се види моменат када је погинула Станика Глигоријевић.

ОЈТ је првобитно саопштио како на снимку који су доставили Путеви Србије недостају два минута, да би накнадно рекло како то није тачно, већ су новинари погрешно интерпретирали, иако су одговоре Инсајдеру доставили писаним путем.

„Будући да је у медијима створена извесна конфузија око тога да ли је ОЈТ Ниш достављен целовит снимак видео-камере са наплатне рампе Дољевац, обраћам вам се да бисте и разјаснили следеће чињенице: Прво, да ли је до различите интерпретације дошло услед различитих информација које је ОЈТ Ниш достављало медијима о томе да ли је видео снимак целовит? Друго, да ли је у вези са чињеницама које сте саопштавали јавности вршен политички или други недозвољени утицај на носиоце јавнотужилачке функције у ОЈТ Ниш“, питања су које је Горан Илић у својству повереника за самосталност јавног тужилаштва поставио тужилаштву у Нишу, у допису послатом 25. децембра.

Илић за Данас каже да му је тужилац из Ниша рекао да су одговори послати, и он их очекује сваки дан.

Подсетимо, Основно јавно тужилаштво у Нишу је 24. децембра реаговало на медијске извештаје да на снимку саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац, у којој је погинула Станика Глигоријевић, недостају два минута кључна за поступак, наводећи да се ради о два минута током која се ништа не дешава, иако је претходно, у одговору Инсајдеру, описало да је „догађај од значаја за вођење поступка пред ОЈТ у Нишу забележен баш у периоду који на снимку недостаје“.

Поводом спорног снимка тада се огласио и министар полиције Небојша Стефановић истичући да није тачна информација да на снимку несреће код наплатне рампе Дољевац, који је достављен Тужилаштву, недостају два минута.

Kако је рекао, из Управе саобраћајне полиције су се чули са тужиоцем из Ниша и тужилац тврди да је то лажна и злоупотребљена изјава.

Сумња у аутентичност снимка у јавности се појавила после рочишта у новембру, када је адвокат оштећених изјавио да је тужилаштво добило некомплетан снимак саобраћајне несреће са наплатне рампе.

Након увида у снимак, адвокат породице Глигоријевић, Божо Прелевић, рекао је за Данас да снимак није чак ни скраћен, већ монтиран тако да се важно не види а неважно види.

Пред Основним судом у Нишу је у новембру прошле године почео главни претрес на суђењу возачу „Kоридора Србије“ Дејану С., оптуженом да је 31. јануара 2019. изазвао саобраћајну несрећу на наплатној станици „Дољевац“, у којој је Станика Глигоријевић погинула, а петоро особа теже и лакше повређено.

У том аутомобилу био је и Зоран Бабић, в. д. директора „Kоридора Србије“. После главног претреса, медији су објавили да су ОЈТ у Нишу стигли дискови с монтираним материјалом, а адвокат оштећених рекао да се из снимака не може видети оно што је рекао председник Србије Александар Вучић: да Зоран Бабић није крив.

Рок 14. јануар

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је у име Покрета јавно позвао колеге из Савеза за Србију, ПСГ, Не давимо Београд и остале опозиционе странке, да дају рок режиму да до 14. јануара 2020. достави аутентични снимак убиства на наплатној рампи у Дољевцу, иначе ће га сами затражити.

Пише: K. Живановић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Неко је из Црне Горе платио убиство малтешке новинарке Дафне Галиције коју су дигли у ваздух

0 (0) Агенција Ројтерс објавила је јуче да је истрага о убиству малтешке новинарке Дафне …

Kо је возио “шкоду”: Чињенице које оптужују Зорана Бабића

4.7 (3) Случај несреће на наплатној рампи Дољевци, у којој је погинула Станика Глигоријевић (53) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *