У босанском кампу „Аскера“ за обуку аскера снимљена и застава Исламске државе

0
(0)

„МОЖДА некима смета што су верски освештени, што се не стиде тога да су муслимани, да клањају, што им је Алах господар. Здраве снаге требају знати да је то предност ове деце. Израст ће у комплетне личности које ће бити опасност злонамерним људима који ће кренути да овде своје смицалице и планове проводе“, рекао је Енвер Хебибовић, председник Удружења „Аскер“, које је ових дана у целом региону подигло прашину због обуке деце.

Иако се на снимцима виде вежбе у оквиру којих деца носе аутомобилске гуме, преврћу гуме од камиона, Хебибовић, који се појављује у улози тренера, каже да у тренинзима не види ништа спорно.

Одбацује и тврдње да се ради о војној обуци.

„На снимкама се види оно што ми желимо да се види. Наша снимка је промотивна снимка наших активности којих се не стидимо, које су у складу са законима ове државе, као једно удружење за промоцију позитивних физичких и моралних вредности“, рекао је Хебибовић.

Додао је да имају право да на овај начин изведу децу, чланове клуба и да се друже с њима на подручју БиХ.

„Откуд новинарима бојазан? Нисмо ми отели ову децу. Ова деца су ту на добровољној основи њих и њихових родитеља, зато што им је ту угодно и пријатно, зато што се на један забаван начин, на један креативан начин едуцирају, брину о свом телу али и о свом духу. Ја не знам шта је овде спорно“, рекао је он.

Хебибовић додаје да се на снимцима види да „нема војне вежбе, оружја, пузања, колутова, прескакања…“

„Ово су осмишљени тренинзи за развијање експлозивне снаге и издржљивости“, тврди Хебибовић за „Телевизију Сарајево“.

Говорећи о имену Удружења рекао је да је пре људима било драго да буду војници а данас их је срам.

„Сматрамо да је ово име пуно прикладније. Мислимо да је пуно позитивније да се зову Аскери него шејтани“, каже Хебибовић.

Он тврди да су оптужбе на рачун њиховог рада „кренуле извана“.

„Мислим да су већином злонамерне ствари јер су прве (оптужбе), колико сам упознат, дошле извана, из земаља које су већ имале, хајмо рећи, желеле су дио БиХ да отцепе и да узму себи и сад кад виде да постоје удружења која брину о деци, да буду национално и патриотски освештена – то им је проблем. Они би волели да су наша деца на коцки, на наркоманији, на блуду, у дувану, у кафићима. Учимо децу борилачке вештине да мање користе технологију, да изађу у природу, да осете да су јаки и уједно им јачамо дух и припремамо их за вријеме кад ће се осамосталити кад ће им требати снага и тела и духа“, каже предсједник Удружења „Аскер“.

Подсећамо, снимак, на којима се види тренирање деце изазвао је бурне реакције у Босни и Херцеговини, а министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да нема информације о камповима за обуку и додао да ће активности удружења бити истражене.

У међувремену, појавиле су се нове фотографије припадника Аскера и деце на којима се види застава Исламске државе.

Независне новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Исламска држава преузела одговорност за терористички напад у Бечу

5 (3) Исламска држава (ИД) преузела је одговорност за терористички напад у Бечу у којем …

ИДЕНТИФИКОВАНО 12 ОСУМЊИЧЕНИХ за терористички напад у Бечу: Албанци са Косова, Чечени…

5 (7) Истражиоци терористичког напада у Бечу идентификовали су уз једног убијеног нападача још 12 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend