fbpx

У Британији нестало 360 мигрантске деце

0
(0)

Лондон – Британске власти немају никакав траг где се налази око 360 деце миграната, што је изазвало озбиљну забринутост хуманитарних активиста и британских посланика, преноси данас „Идеопендет“.

Активисти и посланици су позивајући се на слободу права на информисање открили британском листу овај проблем с којим се суочава Министарство унутрашњих послова.

Само у последњих пет година, 360 деце је нестало и још увек се воде као нестали. Од тог броја 81 дете је нестало пре пет година, 77 пре четири, а још 87 деце нестало у предходне три године.

Та деца су без родитеља или било какве пратње побегла од рата и сиромаштва у својим домовинама.

Посланици и активисти страхују да су нестала деца жртве трговаца људима, или других облика експлоатације, као што су сексуално злостављање или модерно ропство.

У протеклих пет година, 9.287 деце је затражило уточиште у Великој Британији са статусим „малолетник без пратње“.

Када у Велику Британију стигне дете без прање, надлежни су обавезни да обавесте локалне власти које одређују ко ће бити одговоиран за то дете.

Након што социјални радници преузму обавезу о детету, распоређује их у домове за децу без старатеља, или буду смештени у хранитељске породице.

Након тога, социјални радници су обавезни да редовно проверавају децу кроз рутинске састанке, или телефонске позиве како би се осигурало да су безбедни.

Власти су, укључујући Министарсво унутрашњих послова, упозорени да социјални радници у Британији нису у стању да воде рачуна о деци мигрантима у ситуацијама у којима се старатељи не јављају на телефон, не долазе на контролни састанак, или ако не извештавају сами о стању детета, пише „Индепендент“.

Деца избеглице могу да нестану на многе начине међу којима је киднаповање, бежање због стреса или трауме, озбиљног неповерења или страха од надлежних.

Дечији комесар за Велику Британију Ана Лонгфилд изјавила је за „Индепендент“ да власти морају да имају „одговарајуће процене ризика“.

„Неопходно је да власти морају строго да спроводе план заштите ове деце. Неопходна је и што тешња сарађа са полицијом како би се нестало дете пронашло и безбедно сместило“.

Министарка унутрашњих послова владе у сенци и посланца Лабуристичке партије Ивет Купер је рекла да ови подаци показују да је „систем изневерио ову децу“.

„Ми смо изневерили жртве трговине људима затварајући очи док они нестају. Систем чија обавеза је да их сачува их је изневерио“, рекла је Куперова.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Британија се “раздружила” од ЕУ – и шта ми можемо из тог примера да научимо?!

4.5 (6) Велика Британија је напустила Европску унију немачког народа. Од добра нико разуман не бежи, …

Након 47 година Велика Британија напустила Европску унију

3 (1) ЛОНДОН – Након 47 година, Велика Британија од поноћи више није чланица ЕУ, и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *