Насловна / Свет / ЕвроАзија / У Доњецку 120.000 људи испратило Александра Захарченка до Алеје Хероја (видео)

У Доњецку 120.000 људи испратило Александра Захарченка до Алеје Хероја (видео)

* У име државног врха ДНР, од Захарченка су се опростили вд њеног председника Дмитриј Трапезњиков и министар одбране Владимир Кононов. Опростио се и министар финансија Александар Тимофејев којег је ранила бомба која је убила Захарченка

* Посебно дирљив био је лични опроштај Владислава Суркова, помоћника председника Русије. Он се Захарченку обраћао као да је жив: „Саша, брате, обојица смо исте вере, а то значи да верујемо у вечни живот. Ово је тежак дан, али ти говорим исто што и на твој рођендан: да си тврд момак и прави херој и да је велика част бити твој пријатељ. До виђења, брате, чувај се. Чувај се тамо, ако овде није било могуће“

_______________________________________________________________________

ЦЕО Донабас – а не само Доњецка Народа Република – опростио се од Александра Захарченка као од свог великог и заслужног сина.

Али, не само Донбас. последњу пошту председнику Доњецке Републике, који је био и један од њених војних команданата, одале су и делегације Русије, Луганске Народне Републике, Јужне Осетије и Абхазије.

Сахрани у Доњецку убијеног председника ДНР присуствовало је око 120.000 људи.

Ковчег са телом Захарченка био је изложен у згради Доњецког театра опере и балета, али су многи цвеће полагали и на улазу у бомбом уништени кафе чија експлозија је убила лидера ДНР.

У име државног врха ДНР, од Захарченка су се опростили вд њеног председника Дмитриј Трапезњиков и министар одбране Владимир Кононов.

Опростио се и министар финансија Александар Тимофејев којег је ранила бомба која је убила Захарченка.

Посебно дирљив био је лични опроштај Владислава Суркова, помоћника председника Русије. Он се Захарченку обраћао као да је жив:

„Саша, брате, обојица смо исте вере, а то значи да верујемо у вечни живот. Зато ти се и обраћам као живом.

Ово је тежак дан, али ти говорим исто што и на твој рођендан: да си тврд момак и прави херој и да је велика част бити твој пријатељ.

Ти си стално журио. И на фронт и да решаваш проблеме рудара. Ево, и са одласком си пожурио иако је за то било прерано. Исувише рано. Али, ако никако другачије није могло, ево да ти кажем као и увек: До виђења, брате, чувај се. Чувај се тамо, ако овде није било могуће“.

До доњецког гробља – до Алеје Хероја – Захарченково тело је превезено на лафету.

У Доњецку је објављено да су бомбу која је убила Захарченка поставили припадници украјинске јединице за специјалне операције. И обећали да ће наредних дана објавити и име оног ко је припремом терористичког акта оперативно руководио (неколико учесника-извршилаца већ је похапшено).

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Новорусија: Велики губици украјинске војске у Горловки (видео) 10

Новорусија: Велики губици украјинске војске у Горловки (видео)

Оперативна команда Доњецке Народне Републике саопштила је да је изведен нови напад украјинске војске на …

У Србији је сиротињи и смрт луксуз 11

У Србији је сиротињи и смрт луксуз

Беда хара Србијом, а сада је стигла и у кућу Драгана Димитријевића, из Глоговца код …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *