fbpx
Насловна / Србија / У Књажевцу прети да прокључа, више од 1500 људи шетало градом!

У Књажевцу прети да прокључа, више од 1500 људи шетало градом!

Књажевац, 15.04.2017. –  Овлашћени заступници Удружених синдиката Србије “Слога” којима је легитимитет у виду потписаних приступница само у току данашњег дана дало више од 600 радника Италијанског „Фалк иста“, данас разговарају са руководством те фабрике не би ли се дошло до решења.

Након јутрошње протестне шетње више од 1500 људи Књажевцом, пословодство Италијанске фабрике обуће ”Фалк ист” је представнике радника позвало на преговоре.

У Књажевац је ради директне подршке радницима и њиховом овлашћеном представнику синдиката Владимиру Драгићевићу дошао и регионални овлашећни повереник “Слоге” и члан Главног одбора, Братислав Бата Илић .

Како сазнајемо, први састанак је одржан у 10 часова, док се са другог који је још увек у току очекују даљи потези, односно – хоће ли се радници вратити у производне хале или ће и сутра наставити са штрајком?

Штрајкачи, којима су се придружили и многобројни грађани, чекају резултате преговора испред фабрике. Очекује се и извештај надлежне Инспекције рада из Ниша.

Подсећања ради, више од 700 запослених крајем прошле недеље спонтано је ступило у обуставу рада, негодујући што су им смањене плате за 5.000 динара и више, чиме су многима зараде пале испод законског минимума, такозваног минималца.

Удружени синдикати Србије „Слога“ су на позив већег броја радника покренули процедуру оснивања синдиката у тој компанији, а од стране руководства је затражен и што хитнији пријем са њиховим послеводством  на коме би се осим информативног карактера започете процедуре оснивања синдиката, предупредили и сви могући једнострани и неодмерени потези, будући да се радницима од суботе прети отказом због исказаног незадовољства кроз спонтану обуставу рада.

Оно што је сада веома евидентно и видљиво  је да међу штрајкачима влада велико јединство и решеност да се истраје у својим оправданим захтевима.

О свим наредим корацима и потезима јавност ће бити благовремено обавештена…

Информативна служба Слога удружени синдикати Србије

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Земун: Радници запослени у „Пошти“ у главном дистрибутивном центру у Земуну почели штрајк (видео)

5 (1) Штрајк запослених у „Пошти“ у главном дистрибутивном центру у Земуну почео је у …

„Нови Закон о раду до краја 2021. године“

5 (1) Београд — Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић каже …

Један коментар

  1. MORAJU SAMI DA SE BORE .NECE NIKO UMESTO NJIH.TREBA BITI HRABAR I PAMETAN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *