У септембру стиже мигрантски цунами, неће се више бројати у хиљадама већ у стотинама хиљада људи

У септембру стиже мигрантски цунами, неће се више бројати у хиљадама већ у стотинама хиљада људи

Македонија се припрема да спремно дочека нови талас избеглица. Хуманитарне и невладине организације упозоравају да ће Македонију у септембру запљуснути још већи талас миграната, који се овога пута неће бројати у хиљадама, већ у стотинама хиљада људи који ће покушати да се домогну богатијих земаља Европске уније.

Зато су власти у Скопљу одлучиле да близу Ђевђелије, на македонско-грчкој граници, подигну камп за мигранте. Припреме су већ у току, чисти се терен и доводи се струја, а камп би требало да буде готов за двадесетак дана.

Камп ће бити опремљен са најсавременијим монтажним баракама које нуде комфор, а биће опремљене са собама за дневни боравак, телевизорима, тушевима, игротекама за децу… Такве бараке коштају око 1.000 долара по комаду, а слични објекти се већ неколико година користе у Африци.

– Прихватни центар ће имати 13 барака које ће бити смештене до саме границе са Грчком, код места Сува Река – каже Ленче Здравкин, хуманитарка из Велеса, која је скоро сваки дан на терену са мигрантима.

 

Д. Љ. Ј. – Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Енергетска криза потреса Северну Македонију – електране купују струју, у највећој ради само један блок

Енергетска криза потреса Северну Македонију – електране купују струју, у највећој ради само један блок

Електране Северне Македоније купиле су за три дана више од 40 мегавати елелектричне енергије, како …

Потпуни ХАОС на белоруској граници: Мигранти насилно срушили ограду, ушли у Пољску (видео)

Потпуни ХАОС на белоруској граници: Мигранти насилно срушили ограду, ушли у Пољску (видео)

Две велике групе илегалних миграната успеле су да се пробију преко границе и да из …

3 Коментара

  1. Затворити гарнице моментално све и улаз у Србију мара бити исти онај кад улазите у Енглеску, и садашње азиланте протерати у року од 48 сати. Извршна валст Србије није нешто што постоји само за себе, већ само и искључиво из овлашчења “ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ СРБИЈЕР. “Законодавна власт Србије” није нешто што постоји само за себе, већ само и искључиво из јавне расправе која проистиче из Месних заједница. Комунизам је дан данас остао у Србији и обе ове власти у својој искључивости манифестују своју Комунистички искључивост која је изнедрена ин спроводена на сили, принуди, изолацији, претњи а томе свему може да се стане на пут ако се сви ми који не припадамо ни једној политичкој партији у Србији почнеме експресно да се Удружујемо и самоорганизујемо. За то нам треба врло кратко време и све узрочнике нашег безнађа и тоталног осиромашења моментално ће мо изоловати и санкционисати. Ово је и позив да се Удружимо. Излаз постоји. Излаз увек постоји, позз ДРАГАНешковић DRAGANeskovic@Gmail.com

    • ma oterajte vi tu bagru s vlasti pa jel ikom naum da madžari neduzi bezveze zid to je znak unistenje srba i srbije.kreneli najezda doće u srbiju desetke miliona pa biće srbi manjina u srbiji.

  2. ovo će biti pokop pravoslavaca i pravoslavne srbije živi bili pa videli umesto da majmuni dizu zid oko zemalja on pusta to samo debili želi zlo svom narodu ako je nas.vidi se od svih vladajucih ta biserko šta baljezga da joj iko nezapusi usta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *