У српским болницама на операцију или на различите врсте снимања чека 72.540 људи

0
(0)

У српским болницама на операцију или на различите врсте снимања чека 72.540 људи. Најдуже су листе чекања за операцију катаракте, уградњу вештачког колена и кука, коронарографију срца, стављање вештачких валвула, али и снимање главе и кичменог стуба на магнетној резонанци, пише Политика.

У просеку, на најтраженије интервенције чека се око две године, али се дешава да пацијент на ред за операцију стигне и после шест година.

По листама чекања које се објављују на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање, на пример, човек који је у ужичкој болници заказао операцију уградње вештачког колена у јануару 2013. доћи ће на ред у марту 2019. године. А болесник који је прошлог месеца стављен на листу у Институту „Бањица“ биће оперисан у јануару 2022. године. Ако се суди по званичним листама, данас ће у овој установи бити оперисан болесник коме је операција колена заказана у децембру 2014. године.

Како сазнаје „Политика“, на кардиохируршке интервенције најдуже се чека у Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, затим у Клиничком центру Србије и КЦ Крагујевац, док се на ВМА, у КЦ Ниш, болницама у Крушевцу и Ужицу, КЦ Крагујевац и КБЦ „Звездара“ најдуже чека на ортопедске интервенције.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Веизовић: Вучић је са „новим“ министрима доказао да увек може горе, јаче и брже да уништава и понижава

4.9 (14) Кад год помислимо не може горе велики вођа нас удари по прстима и …

Београд на говнима: Једини град у Европи где се фекалије и даље испуштају директно у реке (видео)

5 (4) Иако је познато да српска престоница нема систем за пречишћавање отпадних вода, па …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend