У Вучићевим набавкама медицинске опреме за време пандемије из буџета нестало 190 милиона евра?!

У Вучићевим набавкама медицинске опреме за време пандемије из буџета нестало 190 милиона евра?!

5
(7)

У току ванредног стања, Александар Вучић је изашао са изјавом „знају како би крали паре, па мисле да би тако и други, боримо се за сваки респиратор“, рекавши да ће о набавци медицинске опреме изаћи у јавност кад све прође. Ванредно стање је укинуто, а извештаја и даље нема, казао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас на лајв конференцији на Фејсбуку.

Ми смо направили нашу рачуницу, појединачне цене смо узели са сајта „Алибаба“ и израчунали укупан износ набављене опреме, рекао је лидер ССП.

– Пошли смо од тога да је купљено 80 хиљада маски (0.25 евра) и израчунали смо да је држава дала 20 милиона евра. Цена рукавица је 0.09 евра, те је за то је потребно 1.08 милиона евра. После су купљени оксигенатори, цена је око 300 евра, то је 30.000 евра. За заштитна одела, чији комад кошта девет евра, рачунали смо да су их набавили за све здравствене раднике у Србији (девет милиона радника) и дошли смо до укупне цифре од 81 милион евра. Купљени су и визири, појединачна цена је 0.5 евра, укупна је 4.5 милиона евра. Заштитне наочаре, појединачна цена износи 1.2 евра, а укупна цена 10.8 милиона евра. Пулсни оксиметри, рачунали смо да је узето 10.000 по цени од 10 евра, чиме укупна цена износи 70.000 евра и на крају, за топломере смо рачунали да је Србија купила 100.000 комада, по појединачној цени од седам евра, то је укупно 700.000 евра. Рачунали смо и транспортне трошкове. Њих смо калкулисали по цени од 400.000 евра, и ту смо дошли до тога да је превоз за то коштао два милиона евра.

Узевши у обзир и да су цене опреме поскупеле, јер је ванредно стање у питању, дошли смо до укупног износа од 179, 480 милиона евра, додао је председник ССП.

– Ви сте рекли да сте платили 370 милиона евра. Шта сте платили, колико чега сте заиста тога купили? Дајте да видимо званичне извештаје, фактуре. То је огроман износ новца. Верујемо да је у време пандемије било потребно набавити све то, јер је епидемиолог Предраг Кон рекао да ништа од тога нисмо имали. Очекујем од Вучића, а пре свега од Владе Србије да нам достави уговоре, фактуре и сву осталу документацију која је пратила набавку у време пандемије коронавируса. Грађани желе да се увере да је све куповано без провизије и без уграђивања, као и да је то заиста било неопходно тако урадити.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НоваС: Краци Беливукове банде воде ка Влади, Граду Београду и СНС

НоваС: Краци Беливукове банде воде ка Влади, Граду Београду и СНС

5 (5) Да борба власти против организованог криминала у одређеним моментима делује и као обрачун …

Возачи, од данас спремите више пара за путарину!

Возачи, од данас спремите више пара за путарину!

0 (0) Вожњу од Београда до Прељине, односно Чачка, возачи су плаћали 420 динара, а …

2 Коментара

 1. 2 x 117 + 190 miliona eura = 414 miliona evra, samo u tri posla a badza iz pakla radi 24 casa.
  dok kumu il novinarku glupu jebava taj ne radi zabadava.
  dok ti stojis na strazi cuvajuci od nas kozojebce, osemenjivace nasih majki, zena i dece, badzi postenjacini pune rupu cadjavu, dzepove, ambare i sefove.
  dok badza crveno vino pije i res peceno jede, on se sprema da satanista nad satanistima postane.
  kaki na njega Car Bokasa, il kraljica debela, ovaj je krvopija nad krvopijama.
  nije lud da dremne, lako moze da nestane.

 2. Pa ovaj Predsdnik Srbije iz Bugojn tj Cipuljca iz Bosne Profi lopina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend