Убице се заиста увек враћају на место злочина

Убице се заиста увек враћају на место злочина

ЛИБЕРАЛНО-демократска партија (ЛДП) саопштила је данас, поводом 15. годишњице убиства премијера Зорана Ђинђића, да никада неће престати да се залаже за откривање политичке позадине његовог убиства и додала да његова жртва за читаву земљу симболизује све оно за шта се “морамо борити док стојимо на ногама”.

“Сваки 12. март био је дан притиснут проблемима са којима се и Ђинђић борио док је био жив. Тако је и данас. Србија је подељена земља, уморна од лутања и готово више нема снаге за онај корак од кога не сме да одустане. Ђинђић је убијен због политике. Тој политици морамо дати себе у мери у којој је то учинио и он. И зато европска Србија, храбра Србија, Србија која сече Гордијеве чворове који је и данас даве, а не кукавичлук у политици у којој је најкомфорније када се ћути и када се друштво лаже”, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

ЛДП је навео да Србија своју срећу и мир неће пронаћи уколико буде бежала од проблема којима је Ђинђић ишао у сусрет и док не стави тачку на 12. март.

“Убице Зорана Ђинђића су у затвору, али ми смо притиснути питањем које још увек тражи одговор од нас и од њега не смемо бежати – шта је позадина тог злочина, које су снаге и који интереси отворили могућност да Зорана Ђинђића изгубимо у атентату тога дана? Никада нећемо пристати на пресуду којом је стављена тачка на ту нашу борбу. Пресуда Ђинђићевим убицама обавезује нас да наставимо даље, без обзира на временску дистанцу, борећи се за пуну истину о његовој трагедији”, додаје се.

Та странка је додала да ће сутрашња “Шетња за Зорана”, која се традиционално организује као израз поштовања и обавезе према њему, бити и израз спремности припадника те партије да се боре за своје животе како би то радио и Ђинђић да је ту.

“Порука људима у Србији будите онакви какви сте били у визији Зорана Ђинђића, он је у ову земљу веровао. И наредне године ћемо прошетати за њега и, између осталог, направити биланс оног што смо у међувремену урадили. Превише је пораза, превише пропуштених прилика и једна велика обавеза која још увек стоји на свакоме од нас да будемо достојни реченица које је он изговорио, а за које се хватамо јер, заправо, ништа друго овде око себе и не видимо и не сматрамо вредним”, навела је ЛДП.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Туча миграната у Кикинди, један преминуо пошто је убоден ножем, седам повређено

Туча миграната у Кикинди, један преминуо пошто је убоден ножем, седам повређено

Један мигрант је преминуо, а један задржан на интензивној нези у болници након убода ножем …

Суђења за убиство Оливера Ивановића - споро и са неизвесним крајем

Суђења за убиство Оливера Ивановића – споро и са неизвесним крајем

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини данас је почело ново рочиште у поновљеном суђењу …

4 Коментара

 1. Да ли има још наивних и необавештених који верују у иједну реч ових “салонских” “проданих душа” који су, поред осталог, и су-извршиоци у Зорановом убиству ????

 2. На жалост веровао је и у блиске сараднике, па су му дошли главе…
  Сваке године “Шетња за Зорана”11 марта. “Сабља” је била бљувотина у којој сте замаскирали шта се стварно догодило, и колико има Беба, а колико Чеда удела у свему. Њих сам споменула, али има ту још активних учесника…

 3. ZAHVALNI ZA SVOJE BOGATSTVO. NEBI TREBALO DA GA ZABORAVE.

 4. Naslov u potpunosti odgovara opisu veleizdajnika Borisa Tadica i Cedomira Jovanovica.
  “Убице се заиста увек враћају на место злочина”.
  Obojica su debelo umesani u ubistvo Zorana Djindjica, (takodje velikog kriminalca).
  Dokle ce se ovi mafijasi setati Srbijom i sramotiti nas pred nasom decom i celim svetom?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *