Убиство из нехата на наплатној рампи у Дољевцу: Радница са рампе не препознаје возача Бабићевог возила!

Убиство из нехата на наплатној рампи у Дољевцу: Радница са рампе не препознаје возача Бабићевог возила!

Саслушањем сведока у Основном суду у Нишу настављено је суђење Дејану Станојевићу, возачу директора “Kоридора Србије” Зорана Бабића, оптуженом да је 31. јануара прошле године службеним аутомобилом ударио возило које је стајало на наплатној рампи Дољевац, при чему је погинула Станика Глигоријевић (52), док је пет особа теже и лакше повређено.

Прва је исказ давала сведокиња која је радила на сада уклоњеној наплатној рампи Дољевац тог јутра када се несрећа догодила као инкасант. Рекла је да не би могла да препозна возача.

Kаже да је био крупније конституције, тамног тена и у црној јакни, а на захтев судије да возача кога је видела упореди са окривљеним Дејаном Станојевицем, који је присутан на рочишту, рекла је да би могао да буде његове грађе.

Тврди да аутомобилима који су учествовали у несрећи није прилазила и да није видела ко је седео на задњем седишту “шкоде”.

Суђењу присуствују и сестра покојне Станике Глигоријевић, адвокат оштећених Божо Прелевић и правни заступници окривљеног возача “Kоридора”.

На претходном рочишту, 20. августа, саслушан је судско-медицински вештак Стеван Тодоровић који је вештачио Станојевићеве повреде, подсећа агенција Бета.

Приказана су и четири снимка надзорних камера са наплатне рампе Дољевац, од којих један показује дешавања у време несреће, а прекида се на два минута, тако да се тренутак удара Бабићевог службеног возила у друго возило не види.

Станојевић је на првом рочишту, одржаном 22. новембра прошле године, делимично признао одговорност јер је брзо возио, али је и навео да је до несреће дошло и због клизавог коловоза и смањене видљивости услед магле.

Према званичној верзији нишког Основног јавног тужилаштва, службени аутомобил возио је Станојевић, а Бабић је, према сопственој изјави у истрази, “спавао на задњем седишту”.

Агенција Бета подсећа да су незванични извори, у појединим медијима и на друштвеним мрежама тврдили да се за воланом службеног аутомобила није налазио Станојевић, већ Бабић.

Подсетимо, трагедија се десила 31. јануара прошле године када је оптужени Дејан Станојевић, управљајући службеном “шкодом”, ударио у “опел астру” која је била у траци за наплату путарине, након чега се она одбила и закуцала у задњи део фолксвагена који је напуштао рампу. На лицу места погинула је Глигоријевићева, док је пет особа лакше и теже повређено. Тешке повреде задобио је функционер СНС Бабић, као и Мирјана Алексић (48), сестра настрадале Станике.

Станојевићу се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна од две до 12 година затвора, а тужилаштво је тражило да се он казни са најмање пет година робије.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вештак у случају убиства на наплатној рампи Дољевац: Анализирани снимци без два кључна минута

Вештак у случају убиства на наплатној рампи Дољевац: Анализирани снимци без два кључна минута

Саслушањем вештака у Основном суду у Нишу настављен је поступак против возача Коридора Србије Дејана …

Сестра страдале Станике Глигоријевић на рампи у Дољевцу: Не верујем у правду; Вучићу, срам те било!

Сестра страдале Станике Глигоријевић на рампи у Дољевцу: Не верујем у правду; Вучићу, срам те било!

Мирјана Алексић, сестра Станике Глигоријевић која је погинула на наплатној рампи Дољевац, а која је …

2 Коментара

  1. dvadeset godina zatvora za vozaca pa bi se brzo predomislio.

  2. Trebali su da kao svedoke pozovu vatrogasce koji su iz automobila izvlačili vozača. Verovatno bi svi rekli da su izvlačiči Babića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *