Убиство српских дипломата у Либији и даље без конкретних објашњења, амбасадор Потежица се крије и нико не зна где се тренутно налзи

0
(0)

Док јавност ишчекује да се у Србију из Либије врати Оливер Потежица, како би објаснио све околности отмице, а потом и убиства двоје службеника српске амбасаде у Триполију, генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић каже да ће амбасадор бити позван у Београд тек када буде прикупљена комплетна документација у вези са трагедијом.

Бивши директор МСП-а Борислав Стефановић сматра да би било логично да је амбасадор дошао у Србију заједно са телима својих убијених колега. Одаловић се не слаже:

– Нама треба стални, континуирани контакт са органима у Триполију, јер још нисмо добили комплетну документацију – тврди Одаловић.

Нејасно је како ће у подељеној Сирији, где постоје најмање две владе, а више банди које контролишу одређено подручје, Потежица добити нове информације о трагедији Слађане Станковић и Јовице Степића.

У међувремену, долазе контроверзне информације. Шеф дипломатије Ивица Дачић је пре неколико дана изјавио да су добили вест да је отмичар српских службеника убијен, али је јуче провладин лист „Информер“ навео да је Абдулах ел Дабаши само рањен и ухапшен у Сабрати.

Вељко Одаловић поновио Дачићеву тврдњу да је у октобру пронађена замена за везисту Слађану Станковић која је од 2012. молила да је врате у Србију. Осим што јој је истекао мандат, што је као мајка била одвојена од малолетне деце, што је преживљавала стрес у ратом разореној Либији, имала је и озбиљних здравствених проблема. Ни министар, ни генерални секретар МСП-а не објашњавају зашто већ у октобру нису извршили примопредају и шифранткињу вратили кући. Следећег месеца било је касно, јер су Слађана и Јовица отети.

Ј. Арсеновић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ново суђење у случају Ћурувија почиње 5. октобра

5 (1) Поновљено суђење четворици некадашњих припадника Државне безбедности оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије, …

Укинута пресуда за убиство Славка Ћурувије

0 (0) Апелациони суд у Београду укинио је првостепену пресуду у случају убиства власника и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend