Украјина: Због короне богати за Запада нису дошли по децу „наручену“ преко сурогатских агенција

Украјина: Због короне богати за Запада нису дошли по децу „наручену“ преко сурогатских агенција

Затварање граница због пандемије довело је до тога да купци нису дошли да узму своју децу, што је изазвало забринутост због људске катастрофе и погубности ове ситуације за свако дете

Пандемија корона вируса уздрмала је читав свет и док је у многим земљама из људи извукла оно најбоље, али наравно, има и случајева где је показала ону најгору људску страну.

Новонастала пандемија открила је и многе патолошке појаве савременог света, наводи аутор текста на порталу rmx.news, те додаје да је једна од њих, сурогат, који укључује третирање људи као робе која се може наручити, производити и продавати.

Наиме, у Кијеву у Украјини више од 500 новорођенчади које су богати западњаци наручили преко сурогатских агенција остало је без родитеља због пандемије корона вируса и кризе која је настала свуда у свету. Овај портал је објавио шокантан видео-снимак на којем се виде десетине беба на клиници BioTexCom у Кијеву, који плачу због родитеља који никада нису дошли по њих.

Клиника BioTexCom рекламира се као центар за репродукцију, а у њиховом каталогу потенцијални родитељи могу наћи „атрактивне“ понуде у продаји са сликама насмејаних беба које су приложене уз њих. За многе је цена деце једна од најатрактивнијих карактеристика. Наиме, свака беба кошта само 9.900 евра.

Портал наводи да сада постоји забринутост јер би због, како наводе, „пораста залиха“, ова компанија за сурогат ову децу могла да понуди било коме, тачније свима који хоће да преузму бебе и клинику ослободе обавеза.

Видео-снимци из кијевског хотела BioTexCom су шокантни. У њему се види 46 кревета са тек рођеним бебама која плачу. Ова деца су, додаје се, непријављени производ компаније BioTexCom – сурогат деца коју су богати са Запада наручили преко ове агенције за сурогат.

Затварање граница због пандемије довело је до тога да купци нису дошли да узму своју децу, што је изазвало забринутост због људске катастрофе и погубности ове ситуације за свако дете. У Европи је Украјина водећа земља сурогата. „Материца за унајмљивање“ у Украјини кошта много мање него у осталим земљама, а купац има гаранцију да ће дете које буде добио бити бело.

Ово је опција коју, наводи се даље у тексту, многи истополни парови наручују и усвајају децу из таквих агенција. Процењује се да више од 500 беба чека да буде покупљено откад су границе затворене због пандемије корона вируса, али заправо, како се закључује у тексту, прави број је тешко знати због природе посла.

Брига о овој деци је постала финансијско оптерећење за агенцију, напомиње се и додаје да се ни не зна шта ће бити са овом „одбаченом децом“. Ова пандемија открила је тако многе савремених патолошких појава па тако и сурогат, како се истиче, али и аутор текста пита – шта се дешава када купац не затражи назад производ који је купио?

„Да ли се чувају? Колико дуго? Шта ако купац поднесе жалбу и одбије куповину јер је производу истекао датум истека?“, наводи се и додаје:

„У тим модерним људским мрестиштима лежи на стотине беба лишених било каквог мајчинског додира, родитељске топлине или несебичне бриге након рођења – без љубави. С њима се поступа као са предметима чија је једина вредност цена по којој се продају. Нажалост, снимци из хотела у Кијеву говоре много о нашој цивилизацији.“

Наслов и опрема: Стање ствари

(Б92, 14. 5. 2020)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Украјински генерал: Изгубићемо још шест регија – на „Пројекат Новоросија“ није стављена тачка

Украјински генерал: Изгубићемо још шест регија – на „Пројекат Новоросија“ није стављена тачка

* Подсетио своје да Новоросија  укључује области Украјине чији су административни центри Харков, Днепропетровск, Одеса, …

Украјина без доказа да је Лаврову поклоњена икона њена баштина

Украјина без доказа да је Лаврову поклоњена икона њена баштина

УКРАЈИНСКА амбасада у БиХ није успела да докаже своја права на 300 година стару икону, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *