Умро пре 24 године, а још га зову на гласање!

Умро пре 24 године, а још га зову на гласање!

ПОРОДИЦИ Витомира Михајловића, Новосађанина који је преминуо пре 24 године, и даље, пред сваке изборе, према речима једног од његових потомака, уредно стиже позив за гласање који гласи на његово име. Због оваквог немара, породица је огорчена, тим пре што су урадили све неопходне процедуре приликом пријаве смрти.

Михајловић је, према речима рођака, преминуо још 1992. године и сахрањен је на Градском гробљу, а смрт је пријављена код матичара и у полицији. Завршена је и оставинска расправа, али приликом сваких избора, позив стиже на кућну адресу.

– И пред ове изборе правило је настављено, а позив је стигао прошлог петка – каже огорчени рођак. – Ситуација изгледа смешно, али нама није до смеха. Не знамо више коме да пријављујемо да је деда преминуо, како бисмо зауставили ово достављање позива и неугодно изненађење приликом сваких избора.

Супруга покојног Михајловића, такође је, како каже наш саговорник, преминула пре десет година, а државни органи су ту били много ажурнији, јер за њу позив не стиже.

НИЈЕ ЕВИДЕНТИРАН

У Министарству за државну управу и локалну самоуправу, које је надлежно за централни бирачки списак, објашњавају како су за одјаве задужене локалне управе. Истовремено, у Градској управи за опште послове објашњавају да је до грешке дошло јер у 1992. години, у књизи умрлих није евидентиран Витомир Михајловић.

Н. СУБОТИЋ, Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Народна и ДС оптужују СНС да насељавањем припрема изборну крађу у Београду

Народна и ДС оптужују СНС да насељавањем припрема изборну крађу у Београду

Народна странка и Демократска странка оптужиле су данас владајућу Српску напредну странку да насељавањем људи …

Дојче веле: Избори за Бундестаг - СПД води, шок за ЦДУ/ЦСУ

Дојче веле: Избори за Бундестаг – СПД води, шок за ЦДУ/ЦСУ

Месец дана уочи избора за Бундестаг, немачке Социјалдемократе у једној анкети су по први пут …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *