УСТАШКИ ЛОБИ СЕ УВУКАО У СРПСКЕ СУДОВЕ! Отимају наше фирме па наплаћују трошкове суђења у Србији!

УСТАШКИ ЛОБИ СЕ УВУКАО У СРПСКЕ СУДОВЕ! Отимају наше фирме па наплаћују трошкове суђења у Србији!

4.4
(7)
Хрвати не само да не враћају отета српска предузећа већ покушавају да у Србији наплате трошкове на основу пресуда њихових судова у којима су одбијени захтеви за повраћај имовине.

Евентуалном одлуком наших судова да им се исплате ови трошкови омогућава се признање хрватске пресуде и тиме легализује и признаје отимачина коју већ 15 година спроводе судови у Хрватској против интереса Србије и наших фирми, кажу извори упућени у ове случајеве.

Привредни апелациони суд у Београду (ПАС) ускоро треба да донесе коначну одлуку о захтеву Загребачке банке да јој Србија исплати 102.000 евра у спору са Привредном банком у Загребу, иако је Привредни суд у Београду већ два пута досудио да је такав захтев неоснован и у супротности са законима и Уставом Србије. У овом случају, Југобанка је тражила повраћај имовине од Загребачке банке, која од 1992. управља њеном имовином у овој земљи, али је одбијена и сада Хрвати траже новац од Србије.

Адвокатица Милица Ницовић, експерт за ову област права, упозорава да би све могло да има несагледиве последице.

– Ово је правни преседан који руши све фундаменте и аксиоме правне сигурности једне државе. Индиректно, буџет Србије могао би да претрпи штету која се мери у милионима евра – каже Ницовићева, истичући да иза свега стоје експоненти „дубоке државе“ у српском правосуђу.

Иван Симић, правни саветник Југобанке, каже „да не жели да верује да у приче да постоје толико јаки хрватски лобисти који могу да утичу на одлуке нашег правосуђа“:

– У овом случају пресуда ће имати велики утицај на следећих 180 хрватских захтева. Ако ПАС пресуди у корист Загребачке банке, директно ће се супротставити правном поретку Србије и признати да је хрватски изнад њега.

Извор: Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Родитељи траже истину: Вучићев НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим остаје нем на вапај мајки покрадене деце? (видео)

Родитељи траже истину: Вучићев НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим остаје нем на вапај мајки покрадене деце? (видео)

5 (2) На Тргу Републике у Београду данас је одржан скуп подршке родитељима који тврде …

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

5 (4) Једно од кључних питања с којима се срећемо је питање дејства корона вируса …

2 Коментара

  1. Šta se Čudite ? Samo „Jugoslovenska partizanska brigada“ koju je Tita oslobodio iz ruskih zarobljeničkih logora (ovi SS ovci iz 369 SS puka su zarobljeni u Staljingradu a Tita je brže bolje pojurio u Moskvu da od Staljina izmoli njihovo oslobađanje) su dovedeni početkom oktobra 1944 u Srbiju i u Srbiji započeli masovan teror uz potpunu saradnju partizana iz šeste ličke i sedme krajiške koji su jedva dočekali da im ustaše komanduju jer su tako navikli i naučili za dvesta godina i više, Ove ustaše i SS ovci su ostali u Srbiji i posle rata i bilči su svuda duboko inkorporirani u svim organima vlasti, pa i dan danas i svi su povezani i čine tajnu neprijateljsku organizaciju u sred Srbije i dan danas

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend