Протест војних пензионера: Нико у кампањи не нуди решење за одузете пензије

5
(4)

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије протестовало је данас на Тргу Николе Пашића у Београду због тога што у предизборној кампањи нико није понудио решење за њихове захтеве да им буду враћене пензије одузете од 2014. године али и због тога што сматрају да не постоје здравствени услови за учешће на предстојећим изборима, нарочито за пензионерску популацију као најугроженију од коронавируса.

Председник тог удружења Јован Тамбурић рекао је новинарима да учесници скупа и даље траже да им се са припадајућом каматом врате одузете пензије из 2014. године и касније, али и да се Фонд ПИО одвоји од утицаја власти и зависности од државног буџета, односно да се учини да он буде самоодржив, како се не би поново десило да се одлуком Владе смањују пензије.

Тамбурић је рекао да ниједна партија или организација која учествује на изборима или која их бојкотује није пензионерима дала одговоре на кључна питања која их муче, а то је како ће им бити враћене пензије које су им биле умањене, као и зашто се избори одржавају у време пандемије корона вируса.

Он је рекао да су се пензионери обраћали готово свим установима Србије по тим питањима али да од њих нису добили ниједан одговор, због чега су закључили да Србија и нема институције и да зато пензионерска популација и не треба да учествује на изборима, тим пре што не постоје ни основи здравствени услови за то.

Тамбурић је најавио да ће у току дана учесници скупа прошетати до зграде Председништва Србије где ће извести перформанс ритуалног спаљивања писма које је председник Александар Вучић упутио пензионерима.

Kако се наводи у најави, они ће од Вучића затражити и да поднесе оставку на ту дужност јер у исто време обавља и дужност председника Српске напредне странке што је супротно Уставу, и прибавља корист тој странци, што је у супротности и са моралом.

Затим ће отићи до зграде Уставног суда Србије где ће покушати да „истерају демоне“ који ту институцију спречавају да ради свој посао а онда ће отићи до зграде Радио-телевизије Србије где ће одржати перформанс уношења истине у Јавни сервис.

Бета, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест противника антикорона мера и вакцинације у Бечу, затражена оставка премијера Курца

5 (5) У центру Беча данас после подне је одржан протест противника “корона” мера и …

Београд: Комунални инспектори пребили момке који су радили свој посао

4.9 (21) „Претукли су ме комунални инспектори, јер сам им тражио да помере свој џип …

Један коментар

  1. Потпуно тачно.
    Лажна политичка изборна сцена у Србији.
    Фиктивне странке, контролисана опозиција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend