Увезли смо тоне бајатог меса?

0
(0)

Шта то једемо?! Наводно, од меса које у ЕУ не сме да се продаје као свеже, праве се прерађевине у Србији, а сумња се да се део овог меса одмрзава, а потом у месарама и продавницама купцима нуди као свеже!

У Управи за ветерину тврде да замрзнуту јунетину, свињетину и пилетину увозе прерађивачи, а не трговци. Министарство пољопривреде крије имена увозника смрзнутог меса, тако да сви произвођачи са којима се контактира кажу да користе искључиво домаће свеже месо.

Закон о робним резервама дозвољава да месо стоји годину дана, док је у ЕУ тај рок мањи- шест месеци! Закључак? Наше месо није свеже као оно у ЕУ!

Када у ЕУ тај рок истекне, то месо се лагано увози и продаје у Србији. Председник Националне организације потрошача Горан Паповић каже да се ово месо продаје по јефтинијим ценама од свежег.

У Ветеринарској инспекцији кажу да редовно контролишу месо које улази у Србију и оно које се продаје у маркетима. Они тврде да у 2012. години нису наишли на случајеве промета одмрзнутог меса које је декларисано као свеже

 

Смедиа

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

И поред пада увоза и извоза спољно-трговински дефицит наставља да расте

0 (0) Спољнотрговинска робна размена Србије у прва четири месеца ове године износила је 13,90 …

У Србију увезено 40 тона меда из Молдавије

4.3 (3) Савез пчеларских организација Србије (СПОС) упозорио је да је у Србију, крајем прошлог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend