ВЕЛЕИЗДАЈНИК мимо Устава одлучује ко ће имати веће а ко мање пензије

0
(0)

Београд – У жижи јавности ових дана се, између осталих тема, нашла и прича о повећању пензија. Уствари, о наводном повећању, пошто је реч тек о враћању дела новца који је пензионерима противзаконито одузет пре неколико година.

Као да тај потез (праћен и смањењем плата у јавном сектору) није био довољан напредном картелу. Вођа ове криминалне организације, Александар Вучић је одлучио да сам, по свом нахођењу, сада одлучи коме ће пензије бити повећане, а коме неће!

Јер, како другачије протумачити ову изјаву? Нарочито оне делове који су означени жутом бојом.

Дакле, нема везе ко је колико новца (и колико дуго) уплаћивао у ПИО фонд да би једног дана могао да има пензију! Нема везе, јер Александар Вучић ће сам да одлучи коме и колико може да се подигне пензија. Ваљда ова држава и даље има неку институцију која о нечему одлучује! А не само Вучића. Или се варамо?

Да не буде забуне: ми овде не говоримо о томе да онима са најнижим пензијама не треба повећати примања. Свакако да треба, али о томе не треба да одлучује председник државе. Пошто он по Уставу – нема та овлашћења!

Тако је Александар Вучић на још једном баналном примеру потврдио оно што смо веће знали – да више нема контролу над својим изјавама и понашањем.

Герила.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић брани независно Kосово од Русије

4.8 (13) Да би остао на власти, Александар Вучић је спреман не само да изда …

„Преурањено“ је говорити шта ће бити с пензијама

4.2 (5) Фискални савет предлаже да се због пандемије вируса корона пензије у 2021. усклађују …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *