ВЕЛИКА ЗАГОНЕТКА: Зашто је порушена пирамида у Француској?

ВЕЛИКА ЗАГОНЕТКА: Зашто је порушена пирамида у Француској?

4.7
(10)

О томе да су у Француској постојале пирамиде данас мало ко зна, па и сами Французи, пошто су ово древну грађевину једноставно уништили, јер се, наводно, нашла на траси ауто-пута, наводи портал dal.by.

На фотографијама које су сачуване види се древна пирамида Сент Андре, која је била нешто виша од 50 метара, док је у основи имала 200 метара и налазила се североисточно од Нице.

Научници су њену градњу датирали на 4000 година пре нове ере и према њиховим речима била је важно историјско сведочанство европске цивилизације на континенту до појаве Римске империје и појаве хришћанства.

ВЕЛИКА ЗАГОНЕТКА: Зашто је порушена пирамида у Француској?

Но, без обзира на свој историјски значај пирамида је 70-их година прошлог века у потпуности порушена, како би се асфалтирао пут. Управо овај неубедљиви разлог за рушење (пут је могао да је заобиђе или се изгради другом трасом) наводи бројне истраживаче да тврде да су постојали други мотиви за њено рушење. Који, за сада је тајна. Додатну интригу представља и чињеница да је мало и фотографија ове пирамиде које су сачуване (неко је и њих уништавао), а ми објављујемо последњу сачувану на којој је пирамида већ без врха. На фотографији се види и пут којим је одвожен материјал којим је грађена пирамида.

Данас, не само Французи, већ и други Европљани иду у Египат да гледају пирамиде, а све су то могли имати и код себе. Такође, нема података шта је нађено у пирамиди и где је све то смештено. Свакако, није доступно јавности. Зашто је то тако нема рационалног објашњења.

ИЗВОР: Центар академске речи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мишел Берније: Француска би могла да следи пример Велике Британије и изађе из ЕУ

Мишел Берније: Француска би могла да следи пример Велике Британије и изађе из ЕУ

0 (0) Бивши главни преговарач Европске уније за „Брегзит“ Мишел Берније наговестио је да би …

Сукоб елита и варваризација Европе

Сукоб елита и варваризација Европе

0 (0) Док се распада бретонвудски поредак, циљеви атлантиста остају непромењени, као у доба Наполеона, …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend