Велики Вођа и 400.000 разбојника

0
(0)

Можда се некоме, после мојих месец дана апстиненције од писања на сопственом порталу, чини прејак наслов овог текста, али Србијом заиста, као што знамо, влада Велики Вођа. Рећи ћу и 400.000 разбојника. Да, знам, Српска напредна странка има више чланова, али у њој, верујем, има и оних који се барем труде да задрже зрнце достојанства, или да буду поштени.

Зашто сам овако огорчен, када сам направио толику паузу у писању?

Зато што се моје тврдње саме доказују сваког дана. У свим градовима Србије где је на власти СНС.

БАНДИТИ. БАШ БАНДИТИ

Београдом (ако вас то уопште интересује) влада група бандита способних само да напуне своје џепове. Пред крај летње сезоне решили су да отворе седам великих градилишта како би санирали оно што се мора санирати. Ко бива – до јуче је све било у реду. Чисто да не бисте размишљали колико је неуспешна њихова операција Ер Србија, колико је сумануто било подизање фонтане на Славији, колики ће промашај на крају бити Београд на води.

У међувремену, Вучићеви стручњаци (и скидам им капу на томе) и даље успешно свађају опозиционе прваке жељне само да се врате у фотељу, у неки кабинет. Док вам већ месецима набијају у главу причу о томе како Курир није платио порез (а пореска инспекција не може ништа да пронађе) Вучићеви пулени неометано спремају терен за отварање нових фирми преко којих ће већ поменути Београд на води (познат и као БW) успети да пропере паре и прикрије губитак од милијарде и по динара.

Да, знам. У Нишу није ништа боље. Досетили су се како да напуне буџет па су житељима Доње Припиздине (извините, житељи) увећали порез 100 пута. Мора каса да се напуни. Шта се може. Сад, ко бива, решили да ипак врате порез на стари ниво, да им сељак не би показао право значење речи говњива мот(и)ка.

Крагујевац? Класичан пример непотизма породице Николић. И неспособности да се заиста уради нешто како би се највећи град Шумадије барем придигао. Видело се то на примеру Фијата недавно. Нови Сад? Сувишно је причати. Јавни сервис у том граду је најбољи доказ жеље за апсолутном влашћу. Крушевац? Прћија првог човека БИА. Приватна. Неприкосновена. И да се разумемо: Не воле њега толико у том Крушевцу колико га се плаше. Јер је он свемоћан. Већ дуже време.

И тако је редом. Од града до града.

БЕЗМУДИЋИ ПРОТИВ ЛЕЛЕМУДА

Волео бих да кажем да је време за ослобођење, али знам да немате оно што се у шпанском језику зове цахонас. Преведено на српски Вука Стефановића Караџића, немате муда. С друге стране су вам лелемуди. Најлошији међу нама. Они су на руководећим местима.

Зато вам већ поменутом агенцијом по имену БИА руководи керамичар, а заменик начелника БИА има 27 година живота. Радног стажа – вероватно премало. Што каже мој пријатељ и саборац на овом порталу Пеђа Б. Ђуровић „Не знам ко нормалан може да очекује било шта од службе којом руководе шверцер кафе и балавац који још не зна нос да обрише. Ови олоши ће изгледа успети да униште и неуништиву „службу“. Ако на то додаш бескарактерног Слину на челу МУП-а, и десну му руку млађахну Дијану, и чињеницу да војску и немамо, Србија је, најблаже речено, у дебелом безбедносном проблему. Јако дебелом„. Што, заједно са осталима, многобројни Вулини доказују на дневној бази.

ДА НЕ ГОВОРИМО О ГОСПОДАРУ

Он је, ето, у Владичином Хану опет доказао да је неспособан. Оптужио је многе из садашње опозиције да су украли паре кроз приватизације (што је за појединце који су чак у његовој непосредној близини тачно и лако доказиво), али да за пет година није успео да сакупи довољно доказа да их похапси.

То би, ваљда, највише волео.

Можда и да настави своју упорну „борбу против корупције“, у којој ће судије (попут Маје Илић, у пресуди Мирославу Мишковићу написаној на 900 страна) да се бламирају реченицама као што је: „И политички и државни врх сматрају да је Мирослав Мишковић одговоран за утају пореза“.

Устав? Независно судство? Хахахахахахаха… Све је то саставни део трулог система.

ДА ВАМ МАЛО ДОСПЕМ СО НА РАНУ?

Замислите да имате 22 године и да сте саветник за медије читавој посланичкој групи? Плаћени саветник. За медије. И то владајућој посланичкој групи. Оној која у парламенту практикује… Па – фашизам. Заборавите приче о Израелцима, заборавите и приче о томе да су напредњаке на власт довели прваци Велике регуларне масонске ложе Србије, заборавите све то! Саветник за медије посланицима СНС заиста има 22 године живота. Зове се Лав Григорије Пајкић.Познато? Хммм… Да, син Исидоре Бјелице. Што није спорно. Супер. Волим што млади улазе у структуре власти. Још кад му прочитам биографију, напросто се (пардон мy Френцх) усерем од зависти који је то млађахни геније. Има, уистину и на кога. Љубитеље теорија завере ће одушевити што је млађани Пајкић (сурприсе, сурприсе) кадар Трилатералне комисије…

И шта кажете, људи? Ви бисте у борбу, али не знате како? Ви бисте у борбу, али немате с ким? Па да… Врућина је… А и опозиција (она, у којој су сви исти), не може да се договори.

ПИШЕ: Александар Бећић, Колумниста

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вести из луднице : Мост на Палилули

4.8 (11) Рушење Савамале, изградња грандоманског споменика Стефану Немањи, реконструкција тек реконструсаног трга… Мало шта …

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5 (3) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend