ВИЦ ГОДИНЕ! Ана Брнабић и познавање Устава Републике Србије
фото: Танјуг, Раде Прелић

ВИЦ ГОДИНЕ! Ана Брнабић и познавање Устава Републике Србије

Повереник Народне странке за Војводину и бивши судија Уставног суда Светозар Чиплић рекао је да је председница Владе Србије Ана Брнабић изјавом да се о саставу нове владе “пита искључиво” председник Александар Вучић показала “потпуно непознавање” Устава Србије.

“Без обзира шта је изворно по струци, неко ко обавља државну функцију мора да зна како државни органи функционишу. Очигледно је да јој је најважнији лични однос који има према председнику Републике. Председник Републике може да предложи мандатара, и ништа више. Нажалост, премијерка је показала правно и политичко непознавање уставно-правног система Србије”, рекао је Чиплић у интервјуу листу Данас.

Чиплић, који је и професор Правног факултета у Новом Саду, истакао је да актуелна власт има манир да игнорише Устав и да држи ван функције што је више могуће државних установа.

“Сада немамо конституисан ни парламент, ни владу, ни аутономну покрајину, ни локалну самоуправу. Једини ко је у мандату је председник Републике и судови. То се зове аутократија”, рекао је Чиплић.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Брнабић: Вучић дефинисао, Исус рођен на Дан заљубљених 14. фебруара (видео)

Ана Брнабић: Вучић дефинисао, Исус рођен на Дан заљубљених 14. фебруара (видео)

Након што смо из уста Вучићевог Томе Моне сазнали да је антисемитизам уграђен у темеље …

Устав по мери Вучићеве мафије: Овакав Закон о референдуму нема ни у Колумбији!

Устав по мери Вучићеве мафије: Овакав Закон о референдуму нема ни у Колумбији!

Србија к’о Колумбија. Јајиначки клан најзад је успео да „откључа“ дуплу браву за промену Устава …

2 Коментара

  1. sta ocekivati od kcerke medlin olbrajt

  2. pa odavno se govori dramoseri da bosanski balija, supak efendija, uzurpator, samogrzac, tiranin i magareci kurac, zmija i azdaja iz kamenjara i siprazja, jede sitnu decu, jasi koga stigne, ponajvise priblesave novinske spisateljice, e a Sveti Djordjije zbriso u tri lepe picke materine bosti kopljem manje opasne zveri i satane, ocigledno i mjemu su gace pune.
    ,jos ostalo nade u ovoga sudiuj da probudi Srbadiju, da vata vile, da uzjase dotumarale bosanske kobile i konje, da poteraju vukodlake i vukove i vucice cupave, hujene pogane a sa njima i ludog popa miroslava, cupavoga brdjanina, slugu majmuna, babuna i satanista.
    sis u bosnu, hercegovinu, krvatsku i crnu vam goru gnjida punu, u vase vukojebine.
    na ovu neman jedino pstetom, cevapom, pitom i burekom sa ricinusom, a na onog sgto se ko krpelj drzi svojih sumanutih zelja jedino par pilula argenta, sto je antibiotik siroka dejstva bez drugog nezeljenog ucinka, zemlju ne pogani a moze da se ponovo upotrebi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *