Европа

ВИКТОР ОРБАН: Није теорија завере, све је организовано, велике муслиманске масе доводе се у Европу!

Потпуно смо уверени да се миграција не догађа спонтано, него организовано. То на западу сматрају теоријом завере, али све је то ипак организовано с политичким и пословним мотивима, а последице тога биће довођење великих муслиманских маса на европски континент, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је то казао за хрватски католички недељник „Глас концила“

„Западњаци су одлучили да живе у постнационалном и постхришћанском свету, и ми то поштујемо. Али они желе још више. Они желе да и ми живимо на тај начин“, казао је Орбан.

Додао је да из тог разлога, „ако се појави каква духовност у регионалној сарадњи која обухвата и заштиту националних хришћанских култура, одмах долазе и идеолошки напади“.

„То је леволиберални напад који произилази из Брисела и повезан је с америчким либералним и привредним силама. Дакле, они не желе да ми будемо слободни, они желе да будемо слободни онако како би они то хтели. Из тога разлога супротстављају се и не прихватају средњоевропску сарадњу, оцењујући је негативно“, рекао је Орбан.

Орбан је говорио и о таласу миграната који стиже у Европу, а ком се Мађарска супротставља на различите начине, укључујући и постављање жице на границама.

Миграције су организоване, муслиманске масе доводе се у Европу

Орбан каже да су „миграције онтолошки лоша ствар“ те да се повремено догађа да људи морају да напусте своју домовину како их не би убили или били затворени.

„Међутим, чак и у том случају, ако би неко напустио своју домовину, циљ је да се касније врати. Зато ако желимо помоћи ономе ко је присиљен да напусти своју домовину, не треба да подстичемо његов останак изван његове домовине, него треба да му помогнемо да се што брже врати у своју домовину“, рекао је Орбан.

Мађарски премијер говорио је и о постављању жице против миграната на границама.

„Kада се на мађарској граници појави више десетина хиљада углавном младих мушкараца, који су у савршеном физичком стању и који у колони газе преко државне границе, а ако желимо да их зауставимо, онда газе и преко нас, не говоримо о миграцији, него о кршењу суверености државе. То се мора зауставити. Нико не може ући на подручје твоје земље ако му то ниси допустио“, објашњава мађарски премијер.
Додаје и да је „потпуно уверен да се миграција не догађа спонтано, него организовано“.

„То на западу сматрају теоријом завере, али све је то ипак организовано с политичким и пословним мотивима, а последице тога биће довођење великих муслиманских маса на европски континент. Сматрам да сви који се не буду бранили, за 20 година неће препознати своју земљу. Промена ће се догодити уз спољни утицај, који им је једноставно наметнут. Мислим да би Никола Зрински знао што се треба учинити у таквој ситуацији“, казао је мађарски премијер.

Плаћамо високу цену зато што са западњацима не ударамо ногом руског председника

Мађарска плаћа високу цену зато што одбија да подржава било какву политику хладног рата, рекао је Орбан.

„Плаћамо високу цену што заједно са западњацима свакодневно не ударамо ногом рускога председника, него му дајемо поштовање које му припада као председнику“, објаснио је мађарски премијер.

Орбан је говорио и о својим политичким ставовима и односу политике и хришћанства.

„Хришћанство је, као прво, створило слободног човека. Стога најпре морамо заштитити људско достојанство. Затим, хришћанство је створило хришћанску породицу. Морамо штитити концепт хришћанске породице. Надаље, хришћанство је у овом делу света створило и нације. Да ми, Мађари, нисмо следили хришћанство хиљаду година, нестали бисмо, стога морамо штитити и нацију. Али морамо штитити и верске заједнице и цркву. Да сажмем, наш задатак није да штитимо теолошка начела, то је послање цркве, него велике цивилизацијске хришћанске тековине“, закључио је Орбан.

Славија инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!