Вилијам Енгдал: Ковид је само увод за ВЕЛИКИ РЕСЕТ
фото: АП

Вилијам Енгдал: Ковид је само увод за ВЕЛИКИ РЕСЕТ

Иако се Кина гласно зарекла да ће испунити строге стандарде емисије ЦО2 до 2060. године, Светски економски форум ће сада открити шта ће трансформисати начин на који сви живимо у оно што лидер СЕФ-а Клаус Шваб назива Великом нулом. Немојте ме погрешно схватити. Све се уклапа у дневни ред који старе богате породице попут Рокфелера и Ротшилда планирају деценијама.

Бжежински је то назвао крајем суверене националне државе. Дејвид Рокфелер назвао га је „једном светском владом“. Џорџ Буш га је 1990. назвао Новим светским поретком. Сада можемо боље видети шта нам планирају наметнути ако им то допустимо.

Главни ресет Светског економског форума представља увођење новог облика глобалне потпуне контроле за 21. век. „Имамо само једну планету и знамо да би климатске промене могле бити следећа глобална катастрофа са још драматичнијим последицама по човечанство. Морамо да декарбонизујемо економију у малом прозору који је још увек отворен и да вратимо наше размишљање и понашање у склад с природом “, рекао је оснивач СЕФ-а Шваб на дневном реду из јануара 2021. године. Последњи пут су ови глумци учинили нешто сличног домета 1939. уочи Другог светског рата.

СТУДИЈЕ РАТА И МИРА

У то време, Рокфелерова фондација финансирала је строго поверљиву стратешку групу која је радила у њујоршком Савету за спољне односе. Била је позната као Студије рата и мира, а водио га је географ Исаја Бауман са Универзитета Џонс Хопкинс. Пре него што су немачки тенкови Панзер уопште ушли у Пољску, планирали су послератни свет у којем ће се Сједињене Државе појавити као једини победник и заменити Британце као глобалну хегемонистичку силу.

Формулација монетарног поретка Уједињених нација и Бретон Вудса, којим ће доминирати Сједињене Државе и заснован на долару, била је део њиховог пројекта. Када је Америка 1941. године формално ушла у рат, група ЦФР-а послала је писмо америчком Стејт департменту: Треба нагласити интересе других народа. То би имало бољи пропагандни ефекат “.

Овај успешан пројекат био је оквир онога што је Хенри Лус назвао америчким веком 1941. године и трајао је до недавно.

Сада се те исте породице, укључујући Рокефелер фондацију и Ротшилде у облику Лин де Ротшилда „Савета за инклузивни капитализам са Ватиканом“, крећу ка стварању следеће генерације у својој потрази за глобалном доминацијом. Зове се Велико ресетовање. Потребна је глобална владавина, принцип који је значајно подржао језуитски папа Фрања. Његов ПР-ов, Клаус Шваб, само је признати штићеник Рокфелеровог инсајдера Хенрија Кисинџера, из њихових дана који су датирали 50 година на Харварду.

У мају 2020. године, док је коронавирус изазвао глобалну блокаду панике далеко изнад првобитне епидемије у Вухану, британски престолонаследник Чарлс, заједно са оснивачем Светског економског форума Клаусом Швабом, представио је оно што су они срећно назвали Велико ресетовање. Светски политички и пословни лидери све чешће користе изразе као што су „Велика ресетација“ или „Четврта индустријска револуција“ и позив на „Изгради боље“, који даје предност Бајденовој администрацији. Сви су засновани на истој серији драматичних глобалних промена. Европски зелени договор и Европски зелени договор Европске уније су део тога.

Најупечатљивија чињеница о програму Великог ресета је да га форсирају исте мегабогате плутократске породице одговорне за недостатке тренутног светског економског модела. Они, а не ми, створили су пропаст органских поља и природе својим отровним пестицидима. Они су нарушили квалитет ваздуха у нашим градовима због модела транспорта који нам намећу. Створили су модел глобализације „слободног тржишта“ који је уништио индустријску базу Сједињених Држава и индустријализованих држава ЕУ. Сада, док нас оптужујемо за наводне катастрофалне емисије ЦО2, условљени смо да прихватимо кривицу и будемо кажњени како бисмо Грети и њеним пријатељима „спасили следећу генерацију“.

ЧЕТВРТА ИНДУСТРИЈСКА РЕВОЛУЦИЈА

Иза заводљиве реторике моћника о стварању „одрживог“ света крије се програм сирове еугенике, депопулације у размерама које нико никада раније није покушао. То није хумано, у ствари, неки би рекли да је „трансхумано“.

2016. године, шеф СЕФ-а Шваб је написао књигу под насловом Обликовање будућности четврте индустријске револуције. У њему описује технолошке промене које долазе са 4. индустријском револуцијом 5Г паметних телефона, Интернетом ствари и вештачком интелигенцијом који повезују све да би за нас донели најбаналније одлуке попут куповине више млека или смањења ватре на шпорету. Подаци се истовремено централишу у приватним корпорацијама попут Гугла или Фејсбука како би надзирали сваки наш дах.

Шваб описује како ће технологије следеће генерације, које су већ увели Гугл, Хуавеј, Фејсбук и безброј других, омогућити владама да „уђу у бивши приватни простор наших умова, читајући наше мисли и утичући на наше понашање“. Технологије четврте индустријске револуције неће се зауставити бити део физичког света око нас – они ће постати део нас “, рекао је Шваб. „Данашњи спољни уређаји – од лаптопа до наочара за виртуелну стварност – готово ће сигурно бити уграђени у наша тела и мозак.

Шваб додаје: „Оно до чега ће довести четврта индустријска револуција је спој наших физичких, дигиталних и биолошких идентитета“. Међу овим фузионим технологијама су „активни имплантабилни микрочипови који пробијају кожну баријеру нашег тела“, објаснио је Шваб. Ови уређаји за имплантацију такође ће вероватно помоћи у комуникацији мисли које се обично изражавају вербално, путем „уграђеног паметног телефона, и потенцијално неисказаних мисли или расположења читањем можданих таласа и других сигнала“. Не знам за вас, али не желим да држава или Гугл читају моје мождане таласе.

КОНТРОЛА НАШЕ ХРАНЕ

Збуњујући аспект за многе представља мноштво предгрупа, невладиних организација и програма који сви теже истом циљу: драстична контрола над свим члановима друштва у име одрживости – Агенда УН 2030. У њиховим плановима ништа није злокобније од планова за будућност наше хране. Након стварања садашњег система глобализоване индустријске пољопривреде, агробизниса, пројекта који је 1950-их покренула Рокфелер фондација, исти кругови сада заговарају „одрживу“ пољопривреду која би значила прелазак на генетски модификовану вештачку храну, синтетичко месо произведено у лабораторији и попут црва и корова као нових извора хране.

Шваб из СЕФ-а удружио се са нечим под називом ЕАТ Форум, који себе описује као „Давос за храну“ који планира да „успостави политичку агенду“. ЕАТ је створен у Шведској 2016. године уз подршку UK Trast Velkom (основан уз финансирање Глако Смит Клајн) и немачког Института за истраживање утицаја на климу у Потсдаму. Лабораторијски узгајано синтетичко генетски модификовано месо, између осталог, подржава Бил Гејтс, исти онај који подржава модерне и друге генетски модификоване вакцине. ЕАТ, између осталог, сарађује са Импосибл Фудс и другим биотехнолошким компанијама. Импосибл Фудс су у почетку суфинансирали Гугле, Џеф Безос и Бил Гејтс. Недавни лабораторијски резултати показали су да имитација меса компаније садржи 11 пута виши ниво токсичног глифосата од његовог најближег конкурента.

2017. ЕАТ је покренуо FReSH (Реформа хране за одрживост и здравље) уз подршку Бајер АГ, једног од најотровнијих светских произвођача пестицида и ГМО који сада поседује Монсанто; Кинески ГМО гигант Singenta, који такође производи пестициде, Kargil, Unilever, DuPont, па чак и Гугл. Ово је план за будућност хране током Великог ресетовања. Заборавите традиционалног породичног пољопривредника.

У својој књизи Велико ресетовање 2020. године Шваб тврди да би биотехнологија и генетски модификована храна требало да постану централни стуб за решавање глобалних проблема несташице хране, што је питање које је КОВИД погоршао. Присиљава на ГМО, а уређивање гена је посебно контроверзно. Каже се да ће „глобална безбедност хране бити постигнута само ако се прописи о генетски модификованој храни прилагоде тако да одражавају стварност да модификација гена нуди прецизан, ефикасан и сигуран метод побољшања усева.“ Гејтс, годинама Швабов пројектни партнер, тврди исто.

ЕАТ је развио оно што назива „планетарном здравственом дијетом“, коју ВЕФ подржава као „одрживо дијететско решење за будућност“. Али према Федерику Лероју, професору науке о храни и биотехнологији на Универзитету у Бриселу, „дијета има за циљ смањење уноса меса и млечних производа у светској популацији за чак 90%, замењујући је лабораторијском храном, житарицама и уље “.

Ово је само наговештај онога што се припрема под маском закључавања због КОВИДА-19 и економског колапса, а 2021. ће бити одлучујућа година за ову анти-људску агенду. Увођење корисничког интерфејса, робота и других дигиталних технологија омогућиће моћницима да се реше стотина милиона радних места. Супротно њиховој пропаганди, нова радна места неће бити довољна. Постаћемо све више и више „сувишни“.

Све ово изгледа превише надреално док не прочитате њихове сопствене описе. Чињеница да кабала најутицајнијих светских корпорација и милијардера седи на одбору СЕФ-а са студентом Кисинџера – Клаусом Швабом, заједно са шефом УН-а и ММФ-а, са извршним директорима највећих светских финансијских гиганата, укључујући Blackrock, Black Stone, Christine Banka Lagarde of Europe, David Rubenstein из Carlile Group, Jack Ma, најбогатији милијардер у Кини, довољан је доказ да ово Велико ресетовање није учињено са нашим истинским интересима у срцу, упркос њиховим свиленкастим речима. Ова дистопијска агенда је на стероидима 1984. године. КОВИД-19 покреће увод.

Ф. Вилијам Енгдал је саветник за стратешке ризике и предавач, дипломирани политичар са Универзитета Принстон и најпродаванији аутор о нафти и геополитици, ексклузивно за интернет магазин Nev Eastern Outlook.

Извор: Србин инфо, Логично

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Што нисте звали Клауса Шваба да вам довуче угља и мазута у ТЕНТ стоко једна НЕСПОСОБНА!?

Што нисте звали Клауса Шваба да вам довуче угља и мазута у ТЕНТ стоко једна НЕСПОСОБНА!?

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић изјавила је данас у Обреновцу да је тренутно …

Вучићу, ајде лепо ти и тај старац Вокер да нађете неког другог да зајебавате?!

Вучићу, ајде лепо ти и тај старац Вокер да нађете неког другог да зајебавате?!

БИВШИ шеф верификационе мисије ОЕБС-а Вилијам Вокер, изјавио је за да “српски званичници покушавају да …

2 Коментара

  1. E sad kad Kina pretiče amere sad će da se resetujemo. Malo morgen. Braćo Kinezi nekonstatujte ih ič.

  2. Доктор са Чубуре

    Нисте разумели. Кина је нови светски полицајац, уместо Америке. Покреће је Ротшилдов капитал.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *