Винча поново гори, Београд се ноћас гушио у диму, отров у ваздуху се још осећа
фото: З. Јовановић

Винча поново гори, Београд се ноћас гушио у диму, отров у ваздуху се још осећа

Власт у Београду, по свему судећи, није ни близу санирања катастрофалног пожара на депонији у Винчи, с обзиром на то да су се Београђани ноћас поново гушили у ваздуху пуном канцерогених честица, а густ дим је прекрио источне делове града.

Велики број читалаца „Србин инфо“ јавио се нашој редакцији да их је отровни дим пробудио у току ноћи (око 1 и 30 ујутро), а многима је изазвао и здравствене проблеме. Миријево и Карабурма се нису видели од дима из Винче, а затим га је ветар нанео и на центар Београда.


– На Коњарнику је неподношљиво. Удисе се гареж и киселина. Грло пече као да су ми нагурали стаклену вуну – сведочи један Београђанин.

Отров у ваздуху се и сада осећа у граду, али власти и даље ћуте о овоме и не предузимају никакве кораке у заштити народа од еколошке катастрофе, која изазива канцер, срчане и пулмолошке проблеме.


Када то већ не ради ни једна званична институција, када већ медији ћуте, редакција „Србин инфо“ апелује грађане да што мање времена проводе на отвореном простору, да затворе прозоре и по могућности укључе клима уређаје.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Шизофренија Александра Вучића видљива је свуда и на сваком кораку. Та његова шизофренија условљена биполарним …

Да ли је Србија достојна свог Савонароле?

Да ли је Србија достојна свог Савонароле?

Да, овај наслов је незнатно преиначено улизичко питање које је пре неки дан приглупо поставила …

4 Коментара

  1. Петрица Керемпух

    Солидарност се вежба. На Винчи увежбавају чуло мириса и укуса. Београде-добро јутро.

  2. Београђани, након пожара у Винчи, донекле осећају како се проводе Борани, поготову ноћи, када град се не види већ језеро отровних гасова који покривају скоро цео град. Данима се борани трују гасовима из топионице бакра, власништво Зиђина, коју je пројектовао и изградио је Благоје Спасковски, директор РТБ Бор уз менторства власти у Србији. Борани се данима трују, а Соса ужива у благодете свога рада. Уместо вођа да ухапси свога климоглавца, полтрона и увлакача, он му дозвољава да се шепури и ужива у благодете својих промашаја. Уместо да поднесе рачуне за трошење велике паре за градњу топионице (више од пола милијарде евра) као да је новоизграђена, а не реконструјисана, а толико је уложено и у рудницима РТБ Бор и на крају поклоњен кинезима за мање од триста милиона евра. Сада се окривљују кинези, а нико не помиње аутора ових недогодовштина.

  3. Данима се борани трују гасовима из топионице бакра, власништво Зиђина, коју je пројектовао и изградио је Благоје Спасковски, директор РТБ Бор уз менторства власти у Србији. Борани се данима трују, а Соса ужива у благодете свога рада. Уместо вођа да ухапси свога климоглавца, полтрона и увлакача, он му дозвољава да се шепури и ужива у благодете својих промашаја. Уместо да поднесе рачуне за трошење велике паре за градњу топионице (више од пола милијарде евра) као да је новоизграђена, а не реконструјисана, а толико је уложено и у рудницима РТБ Бор и на крају поклоњен кинезима за мање од триста милиона евра. Сада се окривљују кинези, а нико не помиње аутора ових недогодовштина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *