fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Влада јавности на увид да стави факсимиле свих документа која су потписана и парафирана у преговорима о статусу Косова и Метохије

0
(0)

Поштовани читаоци,

Данас смо влади Републике Србије на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја поднели захтев да Влада Републике Србије јавности коначно на увид у факсимилу достави сва потписана и парафирана документа у вези преговора о статусу АП Косова и Метохије које Влада Републике Србије води од фебруара 2016. године са привремним институцијама АП КиМ  уз посредовање представника Европске Уније. Од 2006. године када је Влада Републике Србије почела преговоре са привременим инстутицијама АП кИМ јавности никада на увид нису дата документа која представници Владе Рпублике Србије и званично овлашћења лица у тим преговорима потписују или парафирају. 

Јавности су се кроз разне медије подмеетала фалсификована документа на којима нема потписа и парафа званично овлашћених лица нити се та документа која српски званичници потписују или парафирају икада стављају  на увид јавности у њиховом изворном облику. Грађани и јавност у Србији и не знају шта су све и ко је све у тим преговорима о статусу АП Косова и Метохије конкретно потписао и парафирао.

Таква ситуација траје више од једне деценије и преговори које влада води а који су од изузетног јавног значаја неоправдано су и противзаконито обавијени велом тајности иако се преговара о статусу 18% државне територије Републике Србије и имовини вредној више стотина милијарди евра.

Зато смо сходно Закону о приступу информацијама од јавног значаја  Влади Републике Србије послали захтев да јавности коначно после десет година на увид у факсимилу достави АПСОЛУТНО сва документа које су званични представници и овлашћена лица Републике Србије у тим преговорима у протеклих десет година парафирала и потписивала. 

У једном демократском друштву какво Србија тежи да буде Влада не може и не сме противзаконито сакривати и у тајности држати документа којима се дефинише статус 18% државне територије и имовина баснословне вредности.

Милинко Милинчић, Србија данас

————–

Захтев за приступ информацији од јавног значаја

На основу члана 15. ст.1. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја („Службени гласник РС“, бр. 120/04, 54/07, 104/09 и 36/10), од горе наведеног органа захтевам:

Означите која законска права на пристп информацијама желите да остварите:
 * копију документа који садржи тражену информацију

Поштовани,

Овим путем захтевамо увид у сва документа која су званично овлашћена лица и представници Владе Републике Србије потписали или парафирали а којa су директно или индиректно повезана са преговорима о статусу АП Косова и Метохије а које Влада Републике Србије води са представницима привремених институција АП Косова и Метохије уз посредство Европске уније, УНМИК-а, КФОРА-а, НАТО пакта, САД и Руске Федерације.

Захтевамо да нам на увид у факсимилу доставите сва тражена документа за период од 1.02.2006. године до 12.10.2016 године.

Подсећамо вас да су дата документа која јавности и грађанима Републике Србије нису никада дата на увид у њиховом изворном и оригиналном формату од изузетног јавног значаја и јавност има веома оправдан интерес да зна право и чињенично стање о статусу АП Косова и Метохије и преговорима које су представници и званично овлашћена лица Владе Републике Србије водила од почетка 2006. године до данас.

Ваш захтев је успешно поднет.
Поштовани захваљујемо се што сте користили услуге портала еУправа Републике Србије.
Захтев: Захтев за приступ информацији од јавног значаја
Електронски број захтева: EGN2593225
Институција која пружа услугу: Дирекција за електронску управу
Датум подношења електронског захтева: 12.10.2016
Статус услуге: ПОДНЕТ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зар ви Господине Борел немате много паметнија посла у Каталонији?

0 (0) Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борел изјавио је …

За прву деоницу 200 милиона евра: Градња ауто-пута Ниш-Приштина креће на лето

1 (1) Београд — Радови на изградњи прве деонице ауто-пута Ниш – Приштина почеће у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *