fbpx

Владимир Димитријевић: Изборна крађа на Велики петак 2016.

0
(0)

Наравно, није нимало случајно ни то што су коалицији Двери – ДСС цинично узели један глас, да би је спустили испод цензуса. То, по мом мишљењу, није Вучићев рукопис. Он би, какав је, узео бар стотинак гласова, да изгледа уверљиво. Ово је порука светских моћника…

Христос је распет на Велики петак пре скоро два миленијума. Суђено му је немилосрдним кршењем процедуре и јеврејског и римског закона (види: „Суђење Исусу – Правни аспекти“, едиција Рани радови, Жељко Степановић, Правни факултет, Београд).

Једно страшно ругање праву и правди десило се на Велики петак 2016. у Србији, захваљујући бахатости банана-диктатора Србије Александра Вучића и спремности Републичке изборне комисије ( част изузецима! ) да му служи у гажењу права и правде. Банана – диктатор Вучић је, наиме, још у 21 час 24. априла, тек сат времена по затварању биралишта, јавно рекао да коалиција Двери-ДСС није прешла изборни цензус, и да се то „неће мењати“.

Пошто нема места за случајност пред Богом, како је говорио Свети Јован Кронштатски, јасно је да неправда учињена на дан првог Великог петка има непосредну везу са неправдом учињеном овог Великог петка у Београду. Наравно, било би дрско и претенциозно поредити неправду учињену Богочовеку са неправдом учињеном бирачима Србије и једној политичкој коалицији; али, сасвим је јасно и логично – кршење права и правде насртај је на Богом благословени поредак у друштву, која може и мора да почива на правној сигурности и поштовању права – између осталог, и изборног права.

Закон је на једној страни, а на другој безакоње. Није случајно Свети Павле тајну антихриста звао „тајном безакоња“. Нису случајно безбожни комунисти после рата спровели изборе са „ћоравим кутијама“, пуне претње и насиља, када су Србе претварали у Титово робље. Борбени безбожници су увек и неправедници. Наша химна је химна Богу правде.

Наравно, није нимало случајно ни то што су коалицији Двери – ДСС цинично узели један глас, да би је спустили испод цензуса. То, по мом мишљењу, није Вучићев рукопис. Он би, какав је, узео бар стотинак гласова, да изгледа уверљиво. Ово је порука светских моћника, који су исто то урадили 2012, када су Томиславу Николићу честитали изборну победу три сата пре затварања биралишта, па се после извинили (као, „случајно“- ЕУ грешком честитала Николићу сатима пре затварања биралишта).

И један глас испод цензуса, и честитка, пре затварања биралишта, Николићу који је довео на власт Вучића поручују нам свима: „Ето, ми владамо, а ви сте нико, и ништа нам не можете! Ви сте индијанци у резервату Србија, и труд вам је узалуд!“

Остало нам је, међутим, да трезвено, одговорно и сложно, на изборима који се понављају 4. маја 2016, покажемо „господарима из сенке“ и њиховом кловну Вучићу, који је умислио да је нови Тито, да Србија не одустаје од своје слободе, поготово од слободе избора. Зато, напред у слободу!

Владимир Димитријевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПСГ: СНС прикупља податке исељеника из Србије како би манипулисала гласовима

4 (4) Покрет слободних грађана (ПСГ) саопштио је данас да упозорава јавност да је Српска …

Eвропарламентараци: У овом тренутку у Србији не постоје услови за фер и поштене изборе

5 (3) У овом тренутку у Србији не постоје услови за фер и поштене изборе …

Један коментар

  1. Драгојла Дробњаковић

    Дај море Владимире не зајебавај овај мучени народ,у коју слободу ти позиваш…у некакву слободу у окупираној земљи.Да си их позвао да се покају од својих заблуда и грехова па инекако али ни ти сам ниси се отарасио својих заблуда па не можеш никога ни позивати.До сад си покушавао да будеш духовник духовницима па ти досадило сад си прешао у политичке воде и ни ту се не сналазиш… Боље да се ти окренеш себи а народ препусти неком ко је компетентнији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *