fbpx
Насловна / Став / Владимир Димитријевић: Планирају да нам децу обележе као логораше (видео)

Владимир Димитријевић: Планирају да нам децу обележе као логораше (видео)

Нико не схвата озбиљно ту врло опасну најаву премијерке. Идеја је да наша деца више немају име и презиме него број. Да буду обележен као логораши, рекао Димитријевић

Гост прве емисије „Све је то живот“ продукције „Хелмкаст“, био је професор Владимир Димитријевић, који је отворено говорио о проблемима школског система у Србији и намери Министарства просвете да све ђаке у Србији обележе бројем. Професор Димитријевић је истакао да држава од школа прави конц-логоре, а децу жигошу.

„Нико не схвата озбиљно ту врло опасну најаву премијерке. Идеја је да наша деца више немају име и презиме него број. Да буду обележен као логораши, јер они ће заправо и бити таоци и заробљеници система који ће их пратити и укинути им сваку слободу мишљења и нормалног развоја. Тај систем нашу децу избацује на тржиште као робу“, рекао је Димитријевић.

Он је додао да је уништавање школског система почело још деведесетих и да је настављено после 5. октобра када су, како је рекао, „прављене идиотске радионице за професоре у време Гаше Kнежевића“. Kако је навео после тог периода просветни радници су успели да колико-толико контролишу ствари, али доласком садашњег министра просвете све се отело контроли.

„Садашњи министар просвете прихватио је све те реформе и кренуло се у потпуно разарање образовања. Главни циљ је да се укину државне школе, а да се направе елитне школе за управљачку класу. Зато уводе неке небитне предмете додатне, заглупљују децу, оптерећењу их небитним стварима, само да их исцрпимо, да оно што је битно не могу да памте од умора“, рекао је Димитријевић. Он је навео да се све ради на заглупљивању деце како би се што лакше могли контролисати.

„Оно што сваки родитељ мора јесте да постави питање Министарству просвете – шта ви то радите с мојим дететом? Одакле вам право? То је оно што је свако од нас као родитељ дужан да уради, ако мислимо да сачувамо своју децу“, рекао је Димитријевић.

Аутор и водитељ емисије: Оливера Миливојчевић

(Хелмкаст/Стање ствари)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Редови за уџбенике на рате, зато што нам много добро иде 10

Редови за уџбенике на рате, зато што нам много добро иде

Почетак нове школске године донео ј еи нове редове. У редовима се чека за куповину …

Деца недовољно активна, вратити их игри у природи 11

Деца недовољно активна, вратити их игри у природи

Недовољна физичка активност основаца и средњошколаца, све мање игре ван школе, као и провођења времена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *