fbpx
Насловна / Србија / Политика / Власт и део опозиције урушавају суверенитет Србије учешћем у Сорошевом „дијалогу“

Власт и део опозиције урушавају суверенитет Србије учешћем у Сорошевом „дијалогу“

5
(3)

Након што је дуже од три године одбијала да на дневни ред заседања Народне скупштине стави макар један опозициони предлог за стварање фер изборних услова, власт је под окриљем Сорошевих невладиних организација пристала на тајни „дијалог“ са делом опозиције. Већ други овакав састанак најављен је за петак, 9. август. Спремност и једних и других да учествују у овом скандалозном урушавању суверенитета државе Србије и измештању форума за разговор из надлежних државних институција илуструје пуну дубину колонијалног статуса Србије.

ДЈБ апелује на део опозиције који учествује у овој фарси, да поштује суверенитет Србије и напусти Сорошеве разговоре. Циљ ове фарсе коју приређује власт заједно са Сорошевим “невладиним” организацијама је да спасе власт и њене ЕУ спонзоре од бојкота избора. Додатна опасност оваквих тајних Сорошевих разговора је да уколико се не прихвате тајни, намештени услови, опозиција ће сносити одговорност пред грађанима.

Истинска опозиција (СзС, ПСГ, ДЈБ и локални покрети који нису под контролом СНС-а) би морала да постави захтев да се разговори воде у Скупштини Србије и истакне једноставне предлоге. ДЈБ је већ дао свој предлог четири јасна и реална захтева. Председница Скупштине би требало да закаже састанак представника свих релевантних политичких чинилаца, како парламентарних, тако и ванпарламентарних. О свему овоме ДЈБ је обавестио све остале учеснике састанака опозиције у претходни понедељак.

Најбољи начин да Србија добије фер и поштене изборе је претња бојкотом тих избора од стране комплетне истинске опозиције, уколико власт не испуни четири захтева за фер и поштене изборе:

1. Фер приступ медијима

2. Сређивање бирачких спискова

3. Снимање бирачких кутија, не бирача

4. Неограничен приступ изборном материјалу након избора

И власт и ЕУ спонзори се плаше бојкота избора. Једино место за разговор о овим условима је Народна Скупштина Републике Србије.

Доста је било

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Савез за Србију започео кампању за бојкот предстојећих избора

5 (1) Лидери политичких странака, чланови Савеза за Србију, из више градова и места започели …

СзС: Kасно за преговоре о изборима

Савез за Србију данас је поздравио ангажовање Европског парламента, али је саопштио да нису спремни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *