Стефановић и усташа

Власт изгубила легитимитет да преговара с Приштином

0
(0)

Погубном политиком којом се државне надлежности на Косову и Метохији преносе са српских на илегалне албанске институције, као и прихватањем Споразума о „интегрисаном управљању граничним прелазима“ између Косова и Србије који је директно у служби успостављања пуног суверенитета лажне државе, званични Београд изгубио је поверење својих грађана на Космету – упозорава Национално веће северног Косова и Метохије.

„Службени Београд нема легитимитет да води разговоре и преговара с Приштином, што је плебисцитарно потврђено и резултатима недавног референдума на северу Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.

Сви претходни преговори Београда с Приштином, које је у име председника Бориса Тадића водио Борислав Стефановић, само су додатно погоршали положај косметских Срба, тврди се у тексту и упозорава да Србима „због капитулантских споразума Стефановића и шиптарских сепаратиста у Приштини“ прети опасност да изгубе српско држављанство и свој идентитет „присилним прихватањем термина ‘Косовари’, а не држављани Србије“.

„Успостављајући границу између Косова и Србије, што представља класичну ампутацију јужне српске покрајине у режији Брисела и Вашингтона уз пристанак председника Србије, званични Београд је административне прелазе прихватио као граничне, па се преко њих косметски Срби могу кретати само уз личне карте, возачке и саобраћајне дозволе и регистарске таблице ‘Републике Косово'“, наводи Национално веће северног Косова и Метохије.

Уз захтев за издавање тих докумената и регистарских таблица „Републике Косово“, Срби морају да приложе и уверење да су „држављани Косова“, стоји у саопштењу уз оцену да такво стање постоји „због капитулантских споразума с Приштином, чију имплементацију спречавају барикаде и резултати референдума на северу Космета“.

Национално веће Северног Косова и Метохије захтева да се заказани разговори преговарачких тимова Београда и Приштине откажу „јер угрожавају укупни интегритет и представљају издају највиталнијих српских државних и националних интереса“.

Истовремено, ово веће указује на то да се „досадашњи договори и споразуми Борислава Стефановића не могу имплементирати, јер ће се српски народ њиховој примени супротставити свим легитимним средствима“.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Петиција љутих ИТ фриленсера кружи интернетом

0 (0) Инфлуенсери, фриленсери, јутјубери, програмери, преводиоци и други који послове налазе на разним иностраним …

АЛО ЕУ ГЕНИЈЕ! Сви међународни споразуми морају да буду у складу са Уставом и важећим законима!

5 (6) БРИСЕЛ – Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је данас да није сигуран шта је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend