fbpx

Вођин официр за везу са мафијом

0
(0)

Од како је изабран на место директора Рударског басена Колубара, Милорад Грчић је направио у неколико наврата вишемилионску штету, а може се сматрати и саучесником у пљачки Колубаре за рачун владајуће партије и њеног вође. Једна од још неипричаних прича је она како је пристао да се машине на коповима не осигурају од поплава. Захваљујући овој Грчићевој „генијалној“ одлуци, Колубара данас нема никаквог основа за накнаду штете, која је настала када су копови у мају месецу ове године катастрофално поплављени. Занимљиво, Грчић је одлуку да се машине не осигурају од поплава, донео пре поплаве, још у фебруара месеца 2012. године. Документ о овоме потписали су његови сарадници, Бошко Попадић, Михајло Петровић и директор огранка „Површински копови“ Милан Стојаковић. У знак „мале пажње“, Грчић је ревносног Михајла Петровића унапредио у свог заменика. У документу чији факсимил објављујемо уз овај текст, дословно пише да менаџмент предлаже да се престане са осигуравањем од поплава. У свакој озбиљној држави, ово се не би могло десити, или, ако би се неким чудом и десило, менаџмент би већ одавно сносио кривичне санкције.

Директор РБ Колубара, Милорад Грчић, најозбиљни је помагач напредњачке пљачке. Будући да је реч о личности која је на изузетно битном положају, јер је РБ Колубара стратешки најважнији енергетски систем у Србији, било је за очекивати да ће га нова власт на челу са Александром Вучићем, ставити у службу својих интереса. Али, да ће Грчић правити десетине и стотине милиона штете, и то на најбруталнији начин, гледајући само интерес једног човека и једне странке, томе се ни најцрњи песимисти нису надали.

У подугачком списку Грчићевих криминалних радњи и (да ли случајно?), кардиналних пословних пропуста, са мултимилионским штетама, дописан је и случај његовог одустанка од обавезног осигурања машина од поплава на коповима. Таблоид је истраживао чињенице у вези са тим и дошао до документа у коме пише: „…Код свих основних средстава брисати додатни ризик поплава високе воде и бујице“.

Документ је обележен са: „…Списак основних средстава које треба осигурати од допунског ризика клизања тла и одроњавања земљишта“.

У спецификацији су наведене све машине у пољима Б и Д, површинског копа, али и у пољу Тамнаве Исток и Тамнаве Запад. Добар директор успео би да избрише осигурање од поплава и тако уштеди паре, али и да на време нареди да се машине склоне из копова када се појавила опасност од високе воде. Грчић је пример лошег директора који је донео одлуку да се машине не осигурају, а није на време ни реаговао када је вода кренула да плави површинске копове, па је велики број машина вредних више од милиона евра остао под водом.

Радници су истина могли да реагују и самоиницијативно склоне машине, на жалост велики број радника је страначки запослен у Колубари и они ову фирму не доживљавају као своју. Воде се идејом странка ме убацила овде, ако ово пропадне убациће ме у другу фирму. Од свих машина склоњена је само једна, којом је управљао извесни Павић.

У питању је дугогодишњи радник РБ Колубара који тамо није запослен преко везе. Он је заједно са другим радницима био на коповима када је добијено наређење да се сви евакуишу. Павић је упалио машину и одвезао је са копа. То је и једина машина која није била данима под водом са тог копа. Када су Грчића пре извесног времена упитали како ће сада да реши проблем уништене механизације, када су његови људи донели одлуку да она не буде осигурана од поплава, рекао је:

„…Вучић ће ми код „Дунава“ обезбедити да их ретроактивно осигурам и да се тако наплатимо. Надамо се да Председник Владе неће заиста на овај начин учествовати у кривичном делу.“

Изузеци су ипак могући када је Грчић у питању. У Српској напредној странци и медијима блиским тој партији кренуо је општи напад на све оне који су блиски са заштићеним сведоком Љубишом Бухом-Чуметом. Медији блиски Вучићу из броја у број откривају, да је заштићени сведок против закона стекао инвалидску пензију, да се војног рока ослободио глумећи лудило, објављују са киме је наводно близак у политичким и полицијским структурама, али ћуте о томе да је он близак са напредњаком и директором РБ Колубара, Милорадом Грчићем. Можда зато што је Грчић познат као галантни финансијер сваког медија који је спреман да га промовише и напада његове непријатеље.

На платном списку Грчића је и Гем телевизија, не зна се колико им је пара дао, заузврат су урадили небројене прилоге о томе како су напредњаци делили помоћ поплављенима. Други разлог за не помињање директора Колубаре у том контексту је чињеница да Грчић добре односе не баштини само са Заштићеним сведоком, већ је истовремено близак и са шефом напредњака Александром Вучићем. Многи директори јавних предузећа се плаше да их Вучић не смени, али не и Грчић. Он зна да му је код Вучића фотеља до сада увек била загарантована.

Ни Вучић није овца, он добро зна да се Грчић редовно виђа са Миланом Наранџићем блиским пријатељем Љубише Бухе. Да је Наранџић у редовном контакту и пословима са Бухом. Према ранијем писању медија Наранџић је код Бухе посредовао да Грчић убрзано добије диполому једног од приватних факултета чији је овај заштићени сведок власник. Лако је извести једначину да, Грчић на састанцима у странци сазнаје битне информације, које би потом преко Наранџића могао да преноси Бухи.

Ово би значило и да је он Бухин шпијун у врху напредњака. По свој прилици овакве наводе не можемо окарактерисати као сто одсто сигурне, јер постоји могућност да је и хајка на заштићеног сведока само фарса. Званично Вучић није у добрим односима са Љубишом Бухом, па му потпредседница Владе Зорана Михајловић најављује рушење нелегалних објеката.

Са друге стране теоретичари завере тврде, да Бухине објекте нико неће дирати и да се ради о договореном сукобу. Љубиша Буха наводно прави лепе послове са људима блиским Вучићу. У договору са њим се пуштају полу афере које ће касније сви заборавити, али ће председнику Владе увек моћи да послуже као доказ да са овим бизнисменом није никада био близак.Уколико је ова друга верзија тачна онда Грчић није Бухин шпијун у Српској напредној странци, већ Вучићев човек за везу са Чуметом.

Анегдота о забрани страначког запошљавања, која је почела изјавом Александра Вучића најбоље говори о томе каква је Грчићева позиција. Наиме, Вучић једном овако рече: „…Запамтите, у нашој странци не сме да буде страначког запошљавања, а свако руководство које не даје резултате биће промењено…“.

Испоставило се да Грчић све ради супротно: и страначки запошљава, дели донације, и наноси штету предузећу које води. Од када је сео на место генералног директора, Грчић је делио донације шаком и капом и запошљавао је страначке активисте. Таман када су сви помислили да је ова пракса прекинута Грчић је фудбалском клубу „Колубара“ одобрио донацију од 6,4 милиона динара.

Главни човек из клуба са којим Грчић сарађује је потпредседник Лазаревца, Бојан Стевић, коме донација није никада доста. Недавно је Стевић наговорио економа клуба да узме позајмицу у банци од 250 хиљада динара и да му је да за потребе клуба, са обећањем да ће му је касније вратити. Како Стевић новац није враћао, а време је пролазило економ је Стевића покушао да удари песницом у лице, али се у сукоб умешао и бивши голман клуба Урошевић који их је спречио да се озбиљније побију.

Иначе Стевић је најбољи доказ да напредњаци не поштују сопствено начело о томе да се не семе имати више функција. Овај бивши ватрогасац обавља према сазнањима Таблоида пет различитих функција: потпредседник је општине, председник је клуба ФК колубара, има функцију у штабу за поплаве, у надзорном је одбору општине Лазаревац. Док Стевић није био на функцијама, возио је аутомобил марке „Рено Меган“. Данас када је засео на функције вози џипа вредног тридесет хиљада евра у коме има боцу армани парфема од пет литара. Боца је програмирана тако да сваких пет минута освежава ваздух, јер се Стевићу очигледно гади мирис фенола који се шири целим Лазаревцем.

Поплаве су у Лазаревцу на површину донеле најгоре могуће приче о препродаји хуманитарне помоћи на пијацама. Приче иду толико далеко да се спомињу и рођаци потпредсеника општине Стевића из села Црне Баре. У питању су недоказане приче, а истина никако да исплива на површину, јер до данас није формирана општинска комисија о додели помоћи већ се иста дели на полу дивљи начин, а увек некако прво дође до оних са чланском картом СНС-а.Грчићево се име спомиње и по питању сумњивих јавних набавки.

Недавно је у круг суве репарације у Колубари довезен каммион са одливцима за суву сепарацију. Три дана камион није истоваран, јер се чекало да фирма која је довезла робу, победи на тендеру. Када су након три дана папири напокон наштеловани, камион је напокон истоварен. Колубара поново изнајмљује и грађевинске машине од фирми којима то није основна делатност. Појединим правним лицима је и ове године дозвољено да купују угаљ мимо тендера. За ову услугу привредници дају седам евра по тони угља. Фирма Девикс, Витомира Димитријевића која се раније помињала у аферама око пљачке колубаре, се више не појављује, јер је Витомир Почео да ради преко друге фирме. Прича се да Грчић није никако могао да избегне Димитријевића, али да се ситуација смирила када је део новца од овако сретно закљученог уговора однео Вучићу.

А 1.

Пуног пиштоља и празних мозгова

Већина радника обезбеђења Колубаре није способно нити компетентно да носи оружје. Велико је питање као су неки од њих уопште прошли провере у МУП-у. Међу радницима обезбеђења има алкохоличара, наркофила (травароша), али и момака који су прилично са ограниченим менталним способностима. Колико је лоша организације обезбеђења говори и случај, пљачке у сектору рудника који се води под именом Тамнава Запад. На Тамнаву Запад су стигли лични дохоци, у обезбеђење је послат само један момак са празном аутоматском пушком. Лопови су га разоружали, одузели му оружје и обавили пљачку. Прича се и да је овај момак био у сукобу са директором Колубара услуга коме припадају и радници обезбеђења. Према тим наводима Јефтић га је данима намерно слао самог и без муниције, да обезбеђује новац.

 

Вук Станић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одабраним београдским кафићима милиони из буџета

5 (3) Држава је у последњих месец дана преко Фонда за развој одобрила преко 50 …

МУП готово две године кочи истрагу о пореклу имовине инвеститорке објекта на Панчићевом врху

5 (4) Готово две године Више јавно тужилаштво у Kраљеву није донело одлуку да ли …

10 Коментара

 1. pa da,taktika,svuda postavili svoje ljude lazuci i proglasavajuci lopovom svakog ,od rukovodioca do gradonacelnika samo da bi ugurali svoje poltrone

 2. Šta očekivati od vlasnika pečenjare. Fizionomija sve govori o čoveku

 3. „Кадрови“ СНС – све лопина до лопине !!!

 4. Д В Е Р И ЋЕ БИТИ ЖИВИ ШТИТ ЗА ПРЕЗАДУЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ У БОРБИ ПРОТИВ ХАРАЧЛИЈА

  Чачак – На конференцији за медије у Чачку, Бошко Обрадовић је изјавио да ће Покрет Двери стати у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот.

  Србијом влада бела куга, годишње 35.000 људи више умре него што се роди, имамо испод једног детета по брачном пару, 20% брачних парова не може да има деце, имамо огроман број абортуса и болести зависности као што су наркоманија и алкохолизам, по просечној старости становништва један смо од најстаријих народа у свету… Огроман број људи остао је без посла у пљачкашким приватизацијама, домаћи предузетници не могу нормално да раде због зеленашких банкарских камата и укинутих царина на увоз стране робе, породице на селу не могу да опстану јер нема никакве подршке домаћој пољопривреди, труднице и породиље су грађани другог реда, породице са више деце су заборављене и препуштене саме себи, највећи број пензионера има срамотно мале пензије…

  У вишесатном премијерском експозеу садашњег председника Владе Србије Александра Вучића не помиње се реч породица нити постоји било какав елемент породичне политике. У Влади нема Министарства за бригу о породици нити програма подршке рађању, младим брачним паровима, породичним предузећима, повратку породица на село… Напротив, Влада Србије планира смањење плата и пензија, и шаље приватне извршитеље да одузимају имовину породицама које не могу да плаћају своје рате за кредите или дугове за комуналне услуге… Али, за исто то време Влада Србије уме да брине о промоцији идеологије хомосексуализма у Србији, тако што финансира геј параде и хомосексуализам промовише преко уџбеника сексуалног образовања који је ушао у школе у северној Србији, док обуке за бригу о хомосексуалцима пролазе све Полицијске управе и Центри за социјални рад у Србији. Државни буџет, просвета, МУП и социјална политика тако се стављају у функцију промоције хомосексуализма. Промоција хомосексуализма постаје државни пројекат који од геј параде води директно до законског признавања хомосексуалних бракова и могућности да такви парови усвајају децу.

  Измишљени и са Запада наметнути проблем парадирања маргиналног броја хомосексуалаца и њихових лобија који живе од политичког хомосексуализма постао је тако важнији државни посао од свих породичних тема које живот значе милионима људи у Србији. Права друштвена и политичка тема данас је породична тематика и покушај да се стане на пут општем сиромаштву, незапослености, пропасти домаће привреде и смањењу броја становника у Србији. Одбацујемо тему геј параде и права хомосексуалаца као небитну и непристојну тему у времену када многе породице не могу да преживе под ударом социјалних проблема и тензија.

  Зато је Покрет Двери предложио доношење Закона о заштити презадужених породица којим би им био отписан део дугова, нико не би могао да им одузима људско право на породични дом и основна средства за живот, био би им омогућен нови финансијски почетак и репрограмирање преосталих дугова. Ово је законско решење које познају многе државе света. Покрет Двери стаће у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот. Позивамо све којима држава прети да их остави без породичног дома да нам се јаве и живим штитом бранићемо њихове домове од одузимања. Нико нема права да одузима основно људско право као што је право на породични дом и минимална средства за живот. Као политички покрет породичних људи осећамо обавезу да станемо у заштиту свих оних који су презадужени, а којима прети одузимање породичног дома од стране банака, пореских управа или корумпираног правосудног система.

  Инфо служба Покрета Двери

 5. ODGOVOR RUSIJE NA SANKCIJE EU: Putin digao na noge 100.000 vojnika

 6. ..i treba, došli su „odgovorni i pošteni na valast“

 7. Д В Е Р И У Србију је стигло наређење Хоминтерне, једне од армија Вашингтерне: геј параде мора бити.

  У часу, кад је у први разред основних школа Србије уписано преко 6000 малишана мање него прошле године, а зна се да је од 2002. до 2011. становника мање 400 хиљада (неки су отишли ван земље, а не неки под земљу), београдска власт у служби Империје даје 300 хиљада за геј журку а ЛГБТ дружина обучава полицајце и социјалне раднике како да буду осетљиви на ЛГБТ проблематику (а неосетљиви на чињеницу да број сиромашних у Србији прелази милион). Зашто Хоминтерна, преко својих домаћих ЛГБТ испостава, обучава домаћу полицију? Па, хоће да је претворе у Гејстапо, који ће по Србији хапсити све оне који нису одушевљени Кончитом Вурст и не певају „Love Is In The Air“.

  Оваквим својим поступцима НАТО колаборантски београдски режим се потпуно „аутовао“: ускоро ћемо, са све Суперменом Самодовољним на челу параде, имати легализацију „ЛГБТ бракова“, а одмах затим ће ови што би да марширају „од Владе до Скупштине“ тражити да уђу у вртиће, школе (као што су већ, преко сексуалног васпитања, урадили у Војводини), са циљем да „усвајају“ и „васпитавају“ децу.

  И све то о стогодишњици Првог светског рата. Да су наши преци знали какви ће, столеће после Цера и Колубаре, доћи на власт у Србији, можда би пљунули у лице будућности и не би узели пушку у руке. Рекли би: „Боље да нас нема, него да се такви на власти изроде, и да Србе претворе у изроде!“

  Наравно да овде није реч о хомосексуалној полној оријентацији (министра културе, министра просвете, било ког министра, министрице, државног секретарчића, или обичног грађанина Србије): овде је реч о политичком хомосексуализму, који служи Вашингтерни за убијање људи и народа, разарање породице и свођење човечанства на „златну милијарду“. Реч је о крвавом неолибералном капитализму, који је усвојио канибалски Закон о раду, и који Србију дупке сахрањује. И то је тако у читавој, од Бога и памети, отпалој Европи, чији су фанатици на власти у Београду.

  А саветници су свим слугама Вашингтерне исти; што каже наш народ: „Курц и Гузенбауер – ето ти геј параде!“

 8. Европски закон који брани крштење деце изазвао оштру реакцију Светог Синода Бугарске цркве

  Нови Закон о детету, који забрањује родитељима да воде децу на крштења, венчања, литургије, литије и друге црквене делатности, узнемирио је Свети Синод Бугарске православне цркве.
  Свети Синод БПЦ чине свих 15 епархијских епископа

  Глоба до 5000 лева прети родитељима који воде децу у цркву. То предвиђа пројект Закона о детету, који је подигао на ноге Свети Синод.

  У чл. 23, ал. 3, се наводи, да „свако дете има право на заштиту против увлачења у политичке, религиозне и синдикалне делатности“. Нарушења се кажњавају глобом од 2000 до 4000 лева, а за поновљени прекршај – од 4000 до 5000 лева.

  По владикама, то означава, да свако, ко жели да крсти дете у Цркви, потпада под удар закона.

  „Забрана за учешће у „религиозним делатностима“ представља правно полагање апсолутно неоснованих препрека пред религиозно васпитавање и образовање у дому, храму, вртићу и школи, пред практиковањем религије од стране деце у породичној и друштвеној средини. Јер шта су, ако не форме религиозне делатности, Свете Тајне Цркве (нпр. Св. Крштење, Св. Исповест, Св. Причешће), молитва, упознавање са читањем библијских текстова, богослужење у храму, занимања у црквеној школи, летњи кампови у православним манастирима, литијно хођење, празнични хришћански концерти и друго?“, питају синодални старци у свом званичном ставу.

  У њему владике изражавају забринутост, да документ даје недопустиво много права деци и никакве дужности, док се родитељи постављају у потпуности у потчињености својем породу и, као резултат свега, на њих немају никаква права. Синодални старци (у БПЦ Синод чине сви епархијски архијереји) су незадовољни, такође, јер ће увођењечасова о репродуктивном здрављу и планирању породице срушити границу узраста, у којем се почињу полни односи.

  «Због ког разлога у пројект закону нема нити један члан, који уређује дужности детета? Да ли је нужно – да би се показало, да се пројављује брига за децу Бугарске – да се стварају услови за озакоњење њиховог претварања у безобзирне личности, које ће живети и расти у сазнању, да су једини носиоци права у дому, а одатле и у школи, до толиког степена, да могу да злоупотребљавају та права и да увлаче своје родитеље/учитеље у судске саморасправе?», пита Свети Синод.

  За време патријарха Максима, сада 98-годишњег поглавара, БПЦ је доживљавала велике изазове и искушења. У последње време ова помесна црква се одликује све већим неслагањем са курсем којим иде политичка елита у Бугарској. Медији су све чешће непријатељски расположени према ставовима Цркве. Архијереји се много отвореније него у Србији супротстављају разним девијацијама у друштвеном животу.

  Владике су узнемирени и зато што закон поставља родитеље у потчињени положај у односу на државу у вези односа према деци. «Држава не може да буде бољи родитељ детету од правих његових родитеља», сматрају они. И подвлаче, да због изолираних примера родитеља, који се не брину добро о својој деци, не треба да се лише родитељских права остали.

  Текст става је прихваћен од пуног састава Светог Синода.

 9. Да ли је глуп или лопов нама се исто вата

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *