Ирак, осморица шиптара муџахедина убијена у ваздушним ударима САД

0
(0)

Још девет Албанаца убијено је у Ираку и Сирији у проследњих неколико дана, јављају приштински медији. Осморица су страдала у ваздушним ударима авијације САД против џихадиста у Ираку, а један је убијен у Сирији.

У америчким ваздушним ударима у Ираку убијено је 11 џихадиста, од којих су осморица Албанци.

Sefket.jpg
Приштински дневник Зери наводи да су шесторица убијених Албанаца са Косова, док су још по један из Македоније и Албаније.

Истовремено, Синан Шевћет Муји, Албанац са Косова, убијен је у Сирији док се борио на страни џихадиста, пишу косовски медији. Смрт су потврдили његова породица и локални имам.

Синан Шевћет Муји, из села Врасаљце код Гњилана, повео је у Сирију жену и трогодишњег сина.

У ратиштима у Сирији и Ираку налази се око 500 Албанаца који се боре на страни „Исламске државе“, наводе западне обавештајне службе.

Од тог броја, око 200 их је са Косова.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Злочин шиптарских терориста у Гораждевцу 17 година без казне

5 (4) Родитељи убијене деце из године у годину не крију разочарање што починиоци тог …

ЕУ не демантују да спрема ултиматум Србији: ХОТИ УНАПРЕД ЗНАО ЗА НАЦРТ СПОРАЗУМА

5 (3) ПОРТПАРОЛКА Европске уније Набила Масрали није данас ни једном речју демантовала ексклузивну информацију …

20 Коментара

 1. Poceli da ubijaju i „saveznike“

 2. Д В Е Р И ЋЕ БИТИ ЖИВИ ШТИТ ЗА ПРЕЗАДУЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ У БОРБИ ПРОТИВ ХАРАЧЛИЈА

  Чачак – На конференцији за медије у Чачку, Бошко Обрадовић је изјавио да ће Покрет Двери стати у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот.

  Србијом влада бела куга, годишње 35.000 људи више умре него што се роди, имамо испод једног детета по брачном пару, 20% брачних парова не може да има деце, имамо огроман број абортуса и болести зависности као што су наркоманија и алкохолизам, по просечној старости становништва један смо од најстаријих народа у свету… Огроман број људи остао је без посла у пљачкашким приватизацијама, домаћи предузетници не могу нормално да раде због зеленашких банкарских камата и укинутих царина на увоз стране робе, породице на селу не могу да опстану јер нема никакве подршке домаћој пољопривреди, труднице и породиље су грађани другог реда, породице са више деце су заборављене и препуштене саме себи, највећи број пензионера има срамотно мале пензије…

  У вишесатном премијерском експозеу садашњег председника Владе Србије Александра Вучића не помиње се реч породица нити постоји било какав елемент породичне политике. У Влади нема Министарства за бригу о породици нити програма подршке рађању, младим брачним паровима, породичним предузећима, повратку породица на село… Напротив, Влада Србије планира смањење плата и пензија, и шаље приватне извршитеље да одузимају имовину породицама које не могу да плаћају своје рате за кредите или дугове за комуналне услуге… Али, за исто то време Влада Србије уме да брине о промоцији идеологије хомосексуализма у Србији, тако што финансира геј параде и хомосексуализам промовише преко уџбеника сексуалног образовања који је ушао у школе у северној Србији, док обуке за бригу о хомосексуалцима пролазе све Полицијске управе и Центри за социјални рад у Србији. Државни буџет, просвета, МУП и социјална политика тако се стављају у функцију промоције хомосексуализма. Промоција хомосексуализма постаје државни пројекат који од геј параде води директно до законског признавања хомосексуалних бракова и могућности да такви парови усвајају децу.

  Измишљени и са Запада наметнути проблем парадирања маргиналног броја хомосексуалаца и њихових лобија који живе од политичког хомосексуализма постао је тако важнији државни посао од свих породичних тема које живот значе милионима људи у Србији. Права друштвена и политичка тема данас је породична тематика и покушај да се стане на пут општем сиромаштву, незапослености, пропасти домаће привреде и смањењу броја становника у Србији. Одбацујемо тему геј параде и права хомосексуалаца као небитну и непристојну тему у времену када многе породице не могу да преживе под ударом социјалних проблема и тензија.

  Зато је Покрет Двери предложио доношење Закона о заштити презадужених породица којим би им био отписан део дугова, нико не би могао да им одузима људско право на породични дом и основна средства за живот, био би им омогућен нови финансијски почетак и репрограмирање преосталих дугова. Ово је законско решење које познају многе државе света. Покрет Двери стаће у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот. Позивамо све којима држава прети да их остави без породичног дома да нам се јаве и живим штитом бранићемо њихове домове од одузимања. Нико нема права да одузима основно људско право као што је право на породични дом и минимална средства за живот. Као политички покрет породичних људи осећамо обавезу да станемо у заштиту свих оних који су презадужени, а којима прети одузимање породичног дома од стране банака, пореских управа или корумпираног правосудног система.

  Инфо служба Покрета Двери

 3. Mašala,mašala….samo napred ima mesta u dženetu!!!

 4. ODGOVOR RUSIJE NA SANKCIJE EU: Putin digao na noge 100.000 vojnika

 5. Двери ће бити живи штит за презадужене породице http://www.youtube.com/watch?v=BpjFoCINXxA VIDEO

 6. Д В Е Р И У Србију је стигло наређење Хоминтерне, једне од армија Вашингтерне: геј параде мора бити.

  У часу, кад је у први разред основних школа Србије уписано преко 6000 малишана мање него прошле године, а зна се да је од 2002. до 2011. становника мање 400 хиљада (неки су отишли ван земље, а не неки под земљу), београдска власт у служби Империје даје 300 хиљада за геј журку а ЛГБТ дружина обучава полицајце и социјалне раднике како да буду осетљиви на ЛГБТ проблематику (а неосетљиви на чињеницу да број сиромашних у Србији прелази милион). Зашто Хоминтерна, преко својих домаћих ЛГБТ испостава, обучава домаћу полицију? Па, хоће да је претворе у Гејстапо, који ће по Србији хапсити све оне који нису одушевљени Кончитом Вурст и не певају „Love Is In The Air“.

  Оваквим својим поступцима НАТО колаборантски београдски режим се потпуно „аутовао“: ускоро ћемо, са све Суперменом Самодовољним на челу параде, имати легализацију „ЛГБТ бракова“, а одмах затим ће ови што би да марширају „од Владе до Скупштине“ тражити да уђу у вртиће, школе (као што су већ, преко сексуалног васпитања, урадили у Војводини), са циљем да „усвајају“ и „васпитавају“ децу.

  И све то о стогодишњици Првог светског рата. Да су наши преци знали какви ће, столеће после Цера и Колубаре, доћи на власт у Србији, можда би пљунули у лице будућности и не би узели пушку у руке. Рекли би: „Боље да нас нема, него да се такви на власти изроде, и да Србе претворе у изроде!“

  Наравно да овде није реч о хомосексуалној полној оријентацији (министра културе, министра просвете, било ког министра, министрице, државног секретарчића, или обичног грађанина Србије): овде је реч о политичком хомосексуализму, који служи Вашингтерни за убијање људи и народа, разарање породице и свођење човечанства на „златну милијарду“. Реч је о крвавом неолибералном капитализму, који је усвојио канибалски Закон о раду, и који Србију дупке сахрањује. И то је тако у читавој, од Бога и памети, отпалој Европи, чији су фанатици на власти у Београду.

  А саветници су свим слугама Вашингтерне исти; што каже наш народ: „Курц и Гузенбауер – ето ти геј параде!“

 7. a nisu ubijeni,vec su pretvoreni u Dimne Signale,i mogu slobodno reci da im TO JAKO LEPO STOJI.

 8. Европски закон који брани крштење деце изазвао оштру реакцију Светог Синода Бугарске цркве

  Нови Закон о детету, који забрањује родитељима да воде децу на крштења, венчања, литургије, литије и друге црквене делатности, узнемирио је Свети Синод Бугарске православне цркве.
  Свети Синод БПЦ чине свих 15 епархијских епископа

  Глоба до 5000 лева прети родитељима који воде децу у цркву. То предвиђа пројект Закона о детету, који је подигао на ноге Свети Синод.

  У чл. 23, ал. 3, се наводи, да „свако дете има право на заштиту против увлачења у политичке, религиозне и синдикалне делатности“. Нарушења се кажњавају глобом од 2000 до 4000 лева, а за поновљени прекршај – од 4000 до 5000 лева.

  По владикама, то означава, да свако, ко жели да крсти дете у Цркви, потпада под удар закона.

  „Забрана за учешће у „религиозним делатностима“ представља правно полагање апсолутно неоснованих препрека пред религиозно васпитавање и образовање у дому, храму, вртићу и школи, пред практиковањем религије од стране деце у породичној и друштвеној средини. Јер шта су, ако не форме религиозне делатности, Свете Тајне Цркве (нпр. Св. Крштење, Св. Исповест, Св. Причешће), молитва, упознавање са читањем библијских текстова, богослужење у храму, занимања у црквеној школи, летњи кампови у православним манастирима, литијно хођење, празнични хришћански концерти и друго?“, питају синодални старци у свом званичном ставу.

  У њему владике изражавају забринутост, да документ даје недопустиво много права деци и никакве дужности, док се родитељи постављају у потпуности у потчињености својем породу и, као резултат свега, на њих немају никаква права. Синодални старци (у БПЦ Синод чине сви епархијски архијереји) су незадовољни, такође, јер ће увођењечасова о репродуктивном здрављу и планирању породице срушити границу узраста, у којем се почињу полни односи.

  «Због ког разлога у пројект закону нема нити један члан, који уређује дужности детета? Да ли је нужно – да би се показало, да се пројављује брига за децу Бугарске – да се стварају услови за озакоњење њиховог претварања у безобзирне личности, које ће живети и расти у сазнању, да су једини носиоци права у дому, а одатле и у школи, до толиког степена, да могу да злоупотребљавају та права и да увлаче своје родитеље/учитеље у судске саморасправе?», пита Свети Синод.

  За време патријарха Максима, сада 98-годишњег поглавара, БПЦ је доживљавала велике изазове и искушења. У последње време ова помесна црква се одликује све већим неслагањем са курсем којим иде политичка елита у Бугарској. Медији су све чешће непријатељски расположени према ставовима Цркве. Архијереји се много отвореније него у Србији супротстављају разним девијацијама у друштвеном животу.

  Владике су узнемирени и зато што закон поставља родитеље у потчињени положај у односу на државу у вези односа према деци. «Држава не може да буде бољи родитељ детету од правих његових родитеља», сматрају они. И подвлаче, да због изолираних примера родитеља, који се не брину добро о својој деци, не треба да се лише родитељских права остали.

  Текст става је прихваћен од пуног састава Светог Синода.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend