Војни пензионери Александру Вучића: Понижени смо лицемерним писмом које смо добили у ковертама СНС

0
(0)

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије поручило је председнику Србије Александру Вучића су су понижени „лицемерним писмом“ које су недавно добили у ковертама Српске напредне странке.

То „писмо захвалности“ које се сваком пензионеру појединачно ових дана убацује у поштанске сандучиће широм Србије, представља – попручило је Удружење синдиката председнику – наставак „потцењивања генерација“ које су завршиле највише образовање, обављале најодговорније послове, и у фонду ПИО стекле натпросечне пензије.
„Да ли ви стварно мислите да овим писмом можете заменити штету коју сте нама и држави направили својим ‘реформама'“, упитало је Удружење синдиката Вучића и додао да су очекивали да ће у писму писати да ће пензионерима бити враћен неисплаћени део пензија, и то под тржишним условима – уз камату.

На адресу пензионера у Србији 16. новембра почела су да стижу „писма захвалности“ у име председника Српске напредне странке и Србије, због чега је реаговао и Повереник за заштиту података о личности Родољуб Шабић који је покренуо поступак надзора у Фонду ПИО и Генералном секретаријату председника Републике да би се утврдило откуд код СНС презимена и адресе свих пензионера Србије.

Удружење синдиката наводи да су војни пензионери изгубили поверење када је дуг Фонда ПИО од 300 милиона евра, уз непоштовање одлуке Уставног суда Србије, Закључком Владе од 30.10.2015. године, „претворен“ у само 160 милиона.

„Никако нас не можете убедити да смо ушли у ‘златно доба’, а избегавате да пензионерима оштећеним смањењем пензија, вратите неисплаћени део пензије“, навело је Удружење синдиката.

Удружење синдиката тумачи да власт СНС очекује да се „већина дискриминисаних и оштећених задовољи писмом или да оде ‘на други свет'“.

„Ево, прихватамо да у одређеном тренутку нисте могли, нисте знали или нисте имали храбрости да од тајкуна и криминалаца узмете потребна средства за дотације фонду ПИО, па сте смањили пензије. Сада би било поштено, ако разумете о чему пишемо, да после – како ви кажете – постизања финансијске стабилности, неисплаћени део пензија вратите под тржишним условима или да под истим условима толико узмете од свих осталих грађана Србије, сразмерно њиховим економским могућностима“, поручили су војни пензионери.

По њиховим речима, реформа пензијског система којом се руши поверење осигураника у Фонд ПИО и прикрива пљачка његове имовине – неће проћи. „Са вама или без вас, пензионери ће кад-тад ставити тачку на пљачку којој сте их изложили“, пише у одговору Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије на писмо председника СНС.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Генерације ће плаћати десетине милијарди кредита којима нас је задужио Вучићев режим

5 (7) „Обично за све кривимо Енглезе и Американце, иако смо, захваљујући њима и амбасадорима …

Увуци се будало Муслиманском брату Ердогану у дупе и тамо остани јер за боље и ниси!

4.1 (8) „За Србију је важно да има одличне односе и комуникацију са Турском, јер …

2 Коментара

  1. Пошто институције система не раде свој посао народ мора да се самоорганизује и да закон узме у своје руке. Бака Цока је показала пут.

  2. да сте нешто вредели онда, не би допустили да се земља онако крваво растаје и Срби страдаје. Да нешто данас вредите, не би вам закидали од пензија, искључивали грејање у ’нужном’ смештају…

    Укратко, како сте сејали…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend