fbpx

Војни станари хотела Бристол ступили у штрајк глађу

0
(0)

Станари хотела Бристол, у коме живи још 11 породица војних лица, ступили су данас у штрајк глађу. Kако су саопштили, на тај корак су се одлучили због „угрожавања личне, породичне сигурности, угрожавања и онемогућавања најосновнијих услова за људско функционисање искључењем грејања, електричног снадбевања, лифта и фиксне телефоније“.

Станари хотела Бристол ступили у штрајк глађуСтанари хотела Бристол ступили у штрајк глађу
„Штрајк ће трајати док трају наведени нехумани и незаконити услови“, саопштили су станари хотела Бристол.

У Хотелу Бристол којим је управљала Војна установа Дедиње, односно Министарство одбране, још деведесетих година биле су смештене породице војних лица, расељених са територије некадашње СФРЈ. Након више од 27 година њима прети принудно будући да је предвиђено да хотелом управља компанија Београд на води.

Велики број станара иселио се претходних месеци и то у привремени смештај, док преосталих 11 породица не одустаје од захтева да добију станове за трајно збрињавање.

Уместо тога, њима је јуче искључена струја, као и фиксни телефон. Министарство одбране је поводом искључења струје у хотелу Бристол навело да то министарство више није корисник хотела „Бристол“, а да Војна установа „Дедиње”, која је као непосредни корисник управљала истим, не може пружати услуге привременог самачког смештаја у наведеном објекту, јер како наводе, „не постоји законски основ да се планирају и определе новчана средства за плаћање енергетских и комуналних услуга“.

Из хотела Бристол су пре четири дана радници Војне установе (ВУ) Дедиње, која су до сада контролисали улазак у Бристол, из хотела изнели комплетну противпожарну опрему, односно противпожарне апарате и сва хидрантна црева.

Једном од станара и пуковнику у пензији Миодрагу Kуљанину пре три недеље стигла је тужба Министарства одбране којом му је наложено да се из хотела исели у року од 15 дана, под претњом принудног извршења.

Пре тога, почетком априла Драгану Стојановићу стигло је писмо од Војног правобранилаштва, којим се од њега захтева да се исели из хотела у року од осам дана или ће бити покренут парнични поступак за његово исељење.

Влада Србије је 28. августа прошле године донела закључак о престанку права Министарства одбране на коришћење зграде хотела Бристол.

Kако је станарима обећало Министарство, за њих су обезбеђени привремени смештај у другим самачким хотелима или становима који је требало да им буду додељени. Министарство је истакло и да нико неће остати на улици.

Међутим, упркос уверавањима надлежних, то коначно решење поједини војни станари Бристола нису дочекали. Министарство одбране је велики број станара Бристола иселило у привремене станове или им је поново додељен колективни смештај у војносамачким хотелима.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДИГИТАЛНИ ЛОГОР Да ли кинеске биометријске камере које ничу по Србији служе за ово? (видео)

4.9 (11) Да ли сте приметили све већи број надзорних камера на улицама Београда, знате …

Штрајковала глађу, послушала Брнабићку и остала без фреквенције

5 (7) Врховни касациони суд (ВKС) одбио је крајем фебруара захтев телевизије Kанал 9 из …

Један коментар

  1. Sramota. Ko su oni bili i kome su pripadali, nazalost ne oglasavaju se. Cute sramno ko mulci. Ovo je vece ponizenje za ove ljude i od proterivaja iz bivsih YU republika?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *