fbpx

ВОРК: Америка губи војну технолошку надмоћ, нисмо спремни за ово што ради Русија

0
(0)

Заменик министра одбране САД Роберт ВОРК најавио да ће Американци напустити „Обамин начин ратовања“. Подсетивши да су се САД након операција у Авганистану и Ираку одрекле вођења већих ратова, нагласио је: „Сасвим је могуће, чак вероватно, да ћемо у будућности водити сличне војне кампање као у Ираку и Авганистану“

ЗАМЕНИК министра одбране САД Роберт Ворк изјавио је да америчка армија губи технолошку надмоћ и да тренутно није спремна за сукоб у условима примене високопрецизног наоружања и коришћења нових метода вођења рата какве је Русија користила за време конфликта на југоистоку Украјине.

Према извештају лондонског дневног листа Guardian, Ворк је ово изговорио у Пенсилванији, у војном колеџу копнених снага у Карлајлу.

Истовремено је признао да „амерички начин ратовања“ – на који су САД биле навикле током последње три деценије – „великом брзином застарева“.

Ворк је, чак доста директно, најавио да ће Американци напустити „Обамин начин ратовања“.

Подсетивши да су се САД након операција у Авганистану и Ираку одрекле вођења већих ратова, Ворк је нагласио:

„Сасвим је могуће, чак вероватно, да ћемо у будућности водити сличне војне кампање као у Ираку и Авганистану. Међутим, наша технолошка надмоћ на војном плану се све више топи. Ми то видимо сваки дан“.

Ворк је, на крају излагања, проценио да ће се потенцијални противници САД у ближој будућности понашати „слично као Русија приликом освајања Крима“. Притом је подвукао: да оружане снаге САД „морају бити спремне да онемогућују такве догађаје“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦИА покрадено толико тајних података да до данас не зна шта јој је све покрадено

0 (0) * Тврди да је тобоже (у задњој години обамине владавине) постало могуће зато …

Патрушев: Нове западне вредности претвориле су се у наметање целим народима – не само туђег погледа на свет

5 (2) * Прекоокеански „партнери“ улажу огромне напоре да разбију систем вредности у Русији, који …

2 Коментара

  1. Драгојла Дробњаковић

    Треба бити опрезан са оваквим изјавама јер могу произвести опуштање и подцењивање противника што они можда и желе да се деси.Никад не веруј латинима ни кад дарове носе!

  2. Српски сељак

    Не треба да бринемо у тој мери. Они који се баве том проблематиком додатно подижу ниво готовости јер је то знак да нешто спремају.Па

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *