Возови на Ђевђелији пуни миграната са Блиског истока који надиру према Србији

Возови на Ђевђелији пуни миграната са Блиског истока који надиру према Србији

Београд – На железничкој станици у македонском граду Ђевђелија велики број миграната покушава де се укрца у воз на линији Солун-Београд и тако уђе у нашу земљу а онда настави пут ка западној или северној Европи.

Град Ђевђелија се налази на у југоисточном делу Републике Македоније, на самој граници са Грчком.

Град је на је 70 км северно од Солуна, а на 165 км југоисточно од Скопља, главног града Македоније.

Шеф УНХЦР-а у Србији Ханс Шодер оценио је да је политика Србије у опхођењу са мигрантима позитивна и да држава, хуманим приступом, даје мало простора кријумчарима људи.

Шодер је за бечки „Стандард“ рекао да Србија тражиоце азила не хапси, а да, уз помоћ невладиних организација и УНХЦР-а сваког дана региструје до 1.200 миграната.

„Када држава има хуманитарни приступ као Србија, онда има и мање простора за кријумчаре, јер тада нико не мора да страхује од власти“, објаснио је Шодер, преносе београдски медији.

Према његовим речима, најава да се на граници Мађарске и Србије гради ограда довела је до тога да избеглице покушавају још брже да дођу до западне или северне Европе.

„Србија, Македонија, Грчка и Мађарска нису коначне дестинације избеглица. Већина миграната нема намеру да остане, јер имају породицу или пријатеље у западној или северној Европи, који их чекају“, рекао је Шодер.

Бечки лист преноси да стотине Сиријаца седи на земљи у парку, преко пута аутобуске станице у Београду, а деца спавају на картону испод клупа.

У тексту се наводи да они не желе да кажу како се зову, нити да се сликају или региструју јер страхују да тада никада неће доћи до безбедног мјеста, већ желе да, што је могуће брже, преко мађарске границе стигну у Немачку.

Агенције

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Тотална распродаја: Парама грађана и државном имовином Вучић плаћа своју слободу и смрт Србије

Тотална распродаја: Парама грађана и државном имовином Вучић плаћа своју слободу и смрт Србије

Штета коју Вучић прави лудачким договорима са странцима сахранила је Србију. Готови смо и нема …

Док РТС рекламира Рио Тинто, француска државна ТВ критикује тај пројекат у Србији (видео)

Док РТС рекламира Рио Тинто, француска државна ТВ критикује тај пројекат у Србији (видео)

Француска државна телевизија објавила је докуменатрану емисију о пројекту Рио Тинта у Србији, у којој …

Један коментар

  1. Vucica Dacica Nikolica I ostalu mafgiju treba odmah streljati zajedno sa njihovim porodicama . O ovome vec koliko godina pisem da je plan da se unisti beo covek u Srbiju a ti Gedjo jebi se mater kretenu cedi tvoju brlju I gledaj kako ti sinove cerke I zenu siluju crnici I arapi . mars u PM svi vi kreteni od reda . Zar ne vidite da policija I vojska radi protiv naroda pa gde vam je odbrana kreteni jedni gori ste od bilo koje prostitutke mars svi vi u PM . Crkni te kakvi ste

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *