Вучић и екипа бришу границе Србије, камиони и Албанци ће улазити без задржавања!
фото: АП

Вучић и екипа бришу границе Србије, камиони и Албанци ће улазити без задржавања!

У оквиру конференције “Један регион, једно тржиште – корак напред ка заједничком тржишту Европске уније” у Новом Саду, синоћ је уприличена радна вечера.
На њој је био и министар финансија Синиша Мали, који је истакао важност повезивања земаља Западног Балкана, у оквиру иницијативе председника Вучића „Мини Шенген“, а која је добила обрис кроз програм „Опен Балкан“.

„Србија је лидер у региону када је економски развој у питању, али не можемо све сами и нама је важно да нас прате и остале земље Западног Балкана јер када наступамо заједно много смо јачи и атрактивнији за глобални свет. Радујем се тренутку када ће камиони без задржавања прелазити границе, када ће радне дозволе важити свуда и сада о томе разговарамо да покажемо младима да своје снове могу да остваре у својим земљама“, рекао је министар.

Радну вечеру је отворио шеф канцеларије Фондације „Конрад Аденауер“ за Србију и Црну Гору Норберт Бекман Диркес, а директор Фонда Европски послови АП Војводине Александар Симурдић обратио се гостима из пословне заједнице речима да младим лидерима који су разговарали у току дана о важности повезивања земаља Западног Балкана највише могу помоћи јаки предузетници из региона.

„Интегрисан регион са 18 милиона становника је атрактивнији и привлачнији на глобалној сцени и нуди простир за развој трговине, дигитални и индустријски напредак. Оно што смо урадили са споразумом о ромингу сада хоћемо и са пословним људима и укидање граница је у интересу свих нас“, поручио је Симурдић.

Поред великог броја пословних људи свечаној вечери су присуствовали и министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић и заменица генералног секретара Савета за регионалну сарадњу Владе Србије Тања Мишчевић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Покрет Еколошки устанак упутио је писмо првом човеку државе, поводом доношења два нова закона у …

Потпиши Законе о експропријацији и референдуму и то ће ти бити задњи закони које ћеш потписати!

Потпиши Законе о експропријацији и референдуму и то ће ти бити задњи закони које ћеш потписати!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још није потписао закон о експропријацији, јер …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *