Вучић и СНС уместо да укину комунистичког франкештајна АП Војводина они га га још додатно јачају!

Вучић и СНС уместо да укину комунистичког франкештајна АП Војводина они га га још додатно јачају!

5
(1)
НОВИ САД – Покрајинска влада је данас одлуке о преузимању оснивачких права над 47 здравствених установа у АП Војводини (44 дома здравља и три завода – Завод за здравствену заштиту студената Нови Сад, Завод за здравствену заштиту радника Нови Сад и Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад).

Новим Законом о здравственој заштити предвиђено је да АП Војводина преузме оснивачка права над здравственим установама које обављају делатност на примарном нивоу здравствене заштите (осим апотеке), које су основане на територији Покрајине, а над којима је оснивачка права вршила јединица локалне самоуправе.Донете одлуке у складу су са Покрајинском скупштинском одлуком о преношењу одређених овлашћења у области здравства која има Скупштина АП Војводине на Покрајинску владу.

За вршење права и обавеза оснивача над домовима здравља средства су планирана у Предлогу покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2020. годину.

Покрајинска влада донела је решење да се 98 милиона динара усмери установама социјалне заштите за унутрашње и спољашње одржавање објеката, набавку опреме и намештаја. Средства су усмерена Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, Геронтолошком центру у Зрењанину, Дому за душевно оболела лица „Чуруг“, СОС Дечјем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, Геронтолошком центру у Новом Саду, Дому за децу и омладину „Колевка“ у Суботици, и Дому за лица ометена у развоју „Отхон“ у Старој Моравици.

На данашњој седници донето је решење да се укупно 9,1 милион динара усмери основним школама „Моша Пијаде“ у Дебељачи, „Соња Маринковићˮ, Одељење у Михајлову и „Жарко Зрењанинˮ у Обровцу за замену столарије и поправку крова фискултурне сале.

РТВ.рс

фото: Ненад Михајловић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићеви "успеси" у 2020. - поносу нема места. Напротив!

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић - Вучић је издајник! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић – Вучић је издајник! (видео)

4.6 (11) Гост ванредног интервјуа на Славија инфо тв био је човек који је разбио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend