fbpx

Вучић је уз помоћ напредних лудака од Скупштине направио лудницу!

0
(0)

Циркус је преслаба реч за оно у шта су се седнице Скупшине Србије претвориле. Посланици су и данас, четвртог дана редовног јесењег заседања наставили да причају о свему и свачему, а најмање о предложеним законима, пљуштале су опомене, оптуживали су једне друге да праве хаос и циркус, председавајућој су искључивали микрофон, а она је некима препоручивала докторе… Седница је на крају, после само око три сата заседања, прекинута и биће настављена у понедељак.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас је на почетку седнице изрекла опомену посланицима Двери Бошку Обрадовићу и Ивану Костићу. Нешто касније, у наставку седнице, Гојковићева је изрекла и три опомене посланици Двери Марији Јанушевић, као и још једну Костићу.

Након утврђивања кворума за рад, они су се јавили по Пословнику, али је Маја Гојковић већ дала реч посланику СНП Јовану Палалићу.

Председница је додала да се Обрадовић и Костић нису пријавили да су присутни у електронском систему, а потом изрекла опомене након њиховог инсистирања да говоре по повреди Пословника.

Костић је покушао да приђе столу Маје Гојковић, али она му је рекла да не може да приђе преседавајућем, јер за то нема дозволу.

– Молим за стрепљење за посланичку групу Двери, која је овде дошла да опет направи хаос – рекла је она.

Након обраћања Палалића, Костић се поново јавио по Пословнику, добио реч и рекао да је јуче без разлога са седнице искључен Срђан Ного.

– Не водите седницу како треба. Од Скупштине сте направили циркус – рекао је Костић.

Маја Гојковић је после тога рекла да износи неистине о јучерашњем догађају и да је његово излагање „класична злоупотреба Пословника“.

Након тога, реч је добио посланик СРС Милорад Мирчић и седница је настављена обједињеном начелном расправом о четири закона – Предлогу закона о оснивању Националне академије за јавну управу, Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, предлоге измена Закона о државним службеницима и Закона о информационој безбедности.

Не прилазити председавајућој

Посланица Двери Марија Јањушевић је пришла столу за председавајуће, и поред упозорења Гојковић да то не чини јер нема за то дозволу, у руци је држала Пословник и тако стајала испред председнице парламената, којој је више пута искључивала микрофон.

– “Немате прва да учествујете на седници – поручила је Гојковић посланици Двери која је у једном тренутку снимала председницу парламента мобилним телефоном.

Двери: Не могу нас Гојковић и СНС ућуткати
Гојковић јој је казала да јој је опростила што је пре три дана унела камен у скупштину у женској ташни, који је касније шеф њене посланичке групе Бошко Обрадовић показао у скупштинској сали као додатни аргумент за прихватање предлога Двери да се у дневни ред уврсти резолуција Двери о КиМ.

„Имамо доктора за вас, нека дискретно уђе“

– “То сам вам опростила, склоните се молим вас, унели сте камен на превару, ви сте дама, млади сте, немате искуства, немојте да вас злопотребљавају ваше колеге” – рекла је Гојковић посланици Двери.

Гојковић је рекла да је Јањушевић стала испред ње јер мисли да је на модној писти или у позоришту и има “станд-уп шоу”, а након што је Јањушевић и даље стајала испред стола за председвајуће и више пута Гојковићевој искључила микрофон.

Немоје да ме газите

– Ако вам није добро имамо доктора, смирите се, немојте ме газити. Смирите се, биће све у реду, немојте правити циркус. Ја вас из сале нећу извести, џаба се трудите – насмејавши се поручила је Гојковић посланици Двери.

Након и даљег инсистирања Јањушевићеве, Гојковић је рекла „“ако имамо неког доктора, нека дискретно уђе, знам да је министар доктор”“.

Не снимајте

Председница парламента је у међувремену позвала поједине посланике опозиције да не снимају мобилним телефонима.

Прва опомена изречена је Марији Јанушевић, која је јављајући се по повреди Пословника, рекла да је председница парламента дужна да поштује Пословник али да, како каже, Гојковић све време показује да није у стању да председава и води седницу.

Гојковић је на то узвратила да је излагање Јанушевић злоупотреба Пословника и поручила јој да не прилази столу за председавајуће јер за то није добила дозволу, али без обзира на упозорења, Јањушевић је стала испред Гојковић и у руци држала Пословник.

Тражио реч, па одлучио да ћути седам минута

Док је Јањушевић стајала, председница парламента је давала реч другим посланицима, а потом се јавио и Драган Весовић, који је устао и рекао да неће да говори него ће да ћути и тако искористи преосталих седам минута за посланичку групу Двери.

Гојковић му је рекла да, по Пословнику, када затражи реч мора и да говори о теми дневног реда.

– “Могу ја и да седим седам минута, попићу кафу, али по Пословнику морате да говорите о теми -рекла је Гојковић посланику Двери.

На то је Весовић узвратио да ћутање понекад говори више од речи, те да ћутање, како каже, представља став према ономе што се дешава у Скупштини и да ће наставити да стоји.

– “Онда и ви можете да стојите” – додала је Гојковић.

Убрзо се јавио и посланик Двери Иван Костић, који је после изрицања прве опомене рекао “нећемо дати да се одржи седница”, да би поручио председници парламента да је најбоље да се распусти Скупштина, јер “вам се цела земља смеје”, на шта је Гојковић прокоментарисала ““свашта“”.

Гојковић: Цела земља вам се смеје

– “Вама се цела земља смеје, данима правите циркус. Шта радите то посланици (Јањушевић) да уноси камење, да правите хаос, жена се овде тресе кад говори, чупа микрофон – рекла је Гојковић.

Другу опомену добио је јер је рекао да председници парламента „прилазе којекави људи и саветују је“, на шта је Гојковић рекла да не може тако да назива посланике, те да је злоупотребио Пословник, а да је она крајње толерантна.

Прекините седницу

Посланик СНС Звонимир Ђокић рекао је да ово што раде Двери “анархизам”, док је Ђорђе Вукадиновић из посланичког клуба Нова Србија – Покрет за спас Србије тражио да се прекине седница и одрже консултације.

За посланика СНС Михајла Јокића, то што Јањушевић стоји испред стола где седи председница парламента СНС “инспирише да говори квалитетније него да она није ту”.

Јањушевић је наставила да стоји у скупштинској сали, док поједини посланици говоре о законским предлозима.

Седница Скупштине јуче је прекинута после искључења са седнице посланика Двери Срђана Нога.

Ного, пошто му је јуче изречена мера искључења са седнице, није хтео да изађе из сале, сматрајући да је повређено његово право и да је владајућа већина хтела да га спречи да говори о спрези врха власти и криминала.

Седница прекинута, наставак у понедељак

Седница Скупштине Србије прекинута је данас пошто је посланица покрета „Двери“ Марија Јањушевић одбила да изадје из скупштинске сале иако јој је председница парламента Маја Гојковић изрекла меру удаљења.

Маја Гојковић је рекла да је завршена обједињена расправа о законима, међу којима је Предлог закона о оснивању Националне академије за јавну управу, Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, предлоге измена Закона о државним службеницима и Закона о информационој безбедности, као и да ће седница бити настављена у понедељак.

Маја Гојковић данас је, после три изречене опомене, изрекла и меру удаљења са седнице посланици Двери Марији Јањушевић.

Иако јој је Гојковић забранила да учествује у раду седнице, Јањушевић је наставила да стоји у сали испред Маја Гојковић и држи Пословник и искључује микрофон, те јој је изречена мера удаљења.

Марија Јањушевић је пред крај расправе три пута поновила у микрофон испред Маје Гојковић „предаја“ и „насиље над опозицијом“.

– Тешко ћемо водити седницу са оваквим посланицима – рекла је Маја Гојковић која је закључила расправу и захвалила посланицима на разумевању.

Посланик Двери Зоран Радојичић рекао је да Маја Гојковић треба да поднесе оставку, ако није способна да води седницу, а председница парламента је на то рекла да он треба да поднесе оставку, ако није у стању да обавља посланичку функцију.

Бета, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИДИОТСКА ВЛАСТ! Истерају милионе на изборе у време пандемије, заразе земљу и онда прете казнама ко не носи маске?!

5 (1) Премијерка Ана Брнабић рекла је да се планира увођење казнене политике за непоштовање …

СЛУЧАЈ ПЛАНТАЖЕ МАРИХУАНЕ „ЈОВАЊИЦА“ Ухапшено још седам особа! Чак 5 ради у државној служби!

3.6 (10) По налогу Тужилаштва за организовани криминал у наставку истраге привредног друштва „Јовањица“ данас …

Један коментар

  1. Mene zaista čudi da se Sanda Rašković Ivić već nije obratila Gojkovićevoj: Kolegenice Majo, svratite , molim vas, do mene u ambulantu. Potreno vam je…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *