Вучић је већ избрисао Србију на Koсову, сад брише Косово у Србији (видео)

0
(0)

Гост емисије „Политикон“ продукције „HelmCast“ био је главни и одговнорни уредник портала „Правда“ Игор Маринковић. Он је говорио о позиву председник Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог, о издајама Космета која су преходиле том позиву, политичкој ситуацији и могућим изборним комбинаторикама, ратним жариштима у свету и проблему мигрантске кризе за коју тврди да је Србија успешно решила.

Маринковић је рекао да су Александар Вучић и Ивица Дачић тзв. Бриселским споразумом већ избрисали Србију на Косову и Метохији и да сада жели да избрише Косово и Метохију из Србији, односно да избрише Косово из Устава.

– Брселски споразум је био много већи чин издаје од самог овог позива на дијалог који ће можда да доведе до неке нечега, а можда и неће. Бриселским споразумом су избрисане српске институције са Косова и Метохије, на Јариње и Брњак је доведена шиптарска царина и полиција, српска цивилна заштита која је реално била једна оружана сила која је требала да брани српски народ на Косову је расформирана а њени припадници су принуђени да се придруже КПС, ватрогасцима или другим службама при косовским властима. Срби су тада физички натерани да учествују на шиптарским изборима. Србија је тада формално угашена на Космету – објаснио је Маринковић у емисији продукције „HelmCast“.

Он је рекао да стоје примедбе да је Милошевић потписао Кумановски споразум, да је ДС пребацила преговоре о Космету са УН на ЕУ, али да је Бриселским споразумом Србија избрисана на Косову.

– Тог тренутка је Србија престала формално да постоји на Косову. Не ни 1999, не ни у време власти ДС већ Бриселским споразумом. Дијалог се сад прави да Србија избрише Косово из Устава – објасно је он.

Маринковић је рекао да је ралније да Србија за 100 година колонизује Марс него да уђе у ЕУ али да садашњи режим наставља са том наслеђеном мантром европског пута јер нису у стању да смисле нову која би користила као изговор за све лоше потезе које чине.

Маринковић се посебно осврнуо на тврдње да Вучић покреће дијалог из најбољих намера јер ће у супротном  Србија бити суочена са тешким ударима са запада. Он је упута да, ако је заста мотивисан најбољим намерама према народу, зашто је режим огрезао у толику корупцију у земљи.

– Можда скупљају паре да купе тај С-300 од Руса. Не смеју легално преко буџета па сад извлаче паре на црно да оду и у кешу да купе С-300 о Путина, и да га донесу да бране Србију – упитао је он иронично.

Говорећи о српским поделама Маринковић је, у шали,  предложио формирање Друштва српско-србског пријатељства како би се ставила тачка на то. Он је рекао да  је лоша економска ситуација у земљи главни мотор за распиривање таквих подела и да људи кривицу за своју ситуацију налазе о онима који су дошли са стране.

Као пример навео је људе за Косова које многи желе да прикажу као богаташе који су продали имања за велики новац Шиптарима током 70их и 80их, у потпуности  игноришући постојање бројних избегличких центара у којима и даље живе многи прогнани са Косова.

Према његовим речима економско незадовољство не поспешује само те регионалне српске поделе већ и незадовољство према Ромима или азилантима.

– Говоре да азиланти добијају више него ми. Па да ли треба да их пустимо да умру од глади? – упитао је он.

Он је рекао да је упркос примедбама које се могу чути, власт у Србији успешно решила проблем азиланата. Да су, иако је речено да ће Србија обезбедити смештај за те људе, они ипак пропуштени да оду ка ЕУ и да то треба похвалити.

Иако је и сам изразио незадовољство што су они слободно шетали Србијом повремено чинећи кривична дела, да би њихово притварање у контролисане кампове довело до њиховог останка у Србији.

– Не знам зашто људи то не виде, ми смо успешно решили проблем са азилантима. Азиланти не остају у Србији – рекао је он.

Аутор и водитељ емисије је Данило Тврдишић.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБАН „МИНИ ШЕНГЕН“ или хоће ли српска сиротиња одлазити на печалбу у Албанију?

5 (5) Готово једна трећина људи у Србији живи са просечним приходом до 30.000 динара. …

Један коментар

  1. Od ruke u ništa ne rodilo
    rujno vino ni pšenica bela
    rđom kap’o dokmu je kolena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend