Вучић о зараженим медицинарима: Није то ништа! (видео)
Beograd, 17. 3. 2019. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obraca javnosti povodom godisnjice pogroma Srba na Kosovu i Metohiji i opozicionih protesta "1 od 5 miliona". Posle sinocnog upada demonstranata u RTS i intervencije policije, danas su se opozicionari okupili oko predsednickog dvorca u vreme konferencije. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Вучић о зараженим медицинарима: Није то ништа! (видео)

У Србији су коронавирусом погођени здравствени радници. И док им цела Србија тапше, председник Србије, без и мало емпатије, на ТВ Пинк, изговори да је то њихова обавеза и их је за то држава школовала!

Kоментаришући огроман број заражених здравствених радника, Вучић је хладнокрвно рекао и ово: “Ништа то није. Знате, као кад имате рат, највећи број војника ће да погине. Те људе школујете, цео живот у њих улажете све време, трудимо се да до рата не дође, али кад дође до рата… па чекајте, цео живот вас плаћамо да будете војници.”

Дакле, лекари и медицинске сестре су војници у рату против коронавируса и то што ће највише да их страда је нормално!? Нормално је да ће деца остајати без мајке или оца, родитељи без сина или кћерке! Председниче Србије, како то може да буде нормално!?

Гостујући на Пинку, Александар Вучић није показао ни трунку сажаљења за медицинске сестре и лекаре који масовно обољевају. То је можда и објашњење зашто медицински радници нису имали адекватну заштиту од почетка епидемије и зашто на апеле опозиције да се то обезбеди власт није реаговала.

Поређењем са војницима у рату Вучић је и сугерисао да држава читав живот школује и плаћа лекаре да би се једном у својој каријери борили против неке епидемије и страдали.

“Највећи број лекара ће увек да буде заражен”, рекао је Вучић и потврдио да је њему нормално и логично што у Србији највише страдају здравствени радници, који чине чак 11% укупно заражених. Наравно, Вучић не би био Вучић кад не би слагао. Проценат заражених здравствених радника у Србији је вишеструко већи не само у Kини или Немачкој, већ је већи и од процента у у Италији. Наиме, Италија која је највише страдала, има међу зараженима мање од 10% медицинара!

У очајничком покушају да спаси свој рејтинг, Вучић за лоше резултате државе у борби против пандемије сада покушава да окриви и здравствене раднике причом да је “не мали број лекара и медицинског особља” избегавао своје обавезе.

За разлику од целог света, Вучић изгледа не схвата значај здравствених радника и очигледно је спреман да их жртвује. Зато и не чуди што их је годинама организовано слао у Немачку и друге земље. Данас лекарима даје додатак од 80 евра на плату од 800 а сестрама 40 евра. За њега њихов дан рада у најтежим условима где ризикују живот заслужује награду од СТО ПЕДЕСЕТ динара!!

После свега што су прошли и чули о себи, после оваквих изјава не треба да нас чуди ако више ни један лекар или медицинска сестра неће желети да остану и раде у Србији.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Предраг Белић: Бесан је као рис, удариће на народ, вратићемо још јаче! (видео)

Предраг Белић: Бесан је као рис, удариће на народ, вратићемо још јаче! (видео)

Аутор и водитељ Вук Росандић #Вућић #Белић #СНС HelmCast Поделите вест са пријатељима

Омикрон је толико слаб да Јужна Африка престаје да прати и ставља контакте у карантин

Омикрон је толико слаб да Јужна Африка престаје да прати и ставља контакте у карантин

Јужноафрички научници и доктори већ данима тврде да је масовна паника око Омикрона, непотребна и …

2 Коментара

 1. Поново на делу статистика о “Америчким перачима прозора”… Премијерка би рекла “Такав им је посао”…
  Не могу да претпоставим шта би рекао надлежни министар, па фамозна СТРУКА, али ето ни једном ни другом ни трећем неће пасти на памет да има у свему имало њихове кривице…. Преседник настројен саморекламерски убеђен да је сунце на небу спремљено да њега безгрешног огреје, да остали живели или не живели није нека штета, ако су његова очекивања испуњена….
  Министарка вредно ради са батом на дигитализацији, резултата ће бити, на рачунима, а оних стотињак милиона што оте здравству, да би се покрпили неки лични рачуни, није нека пара…..Министар за здравство, па о њему се причало још у време “Сабље”, окружен својим кланом који му је очигледно довољан не хаје за здравствене раднике. Ако се драстично смањи бројно стање , отворит ће на брзину сопствени мега универзитет, што је хоџа из Пазара бољи од њега? Струка, насмејана, нашминкана, напудерисана одговара менторима на пожељан начин, рачуна на резултат…..
  Господо здравствени радници остављени сте на ветрометини без адекватне опреме, упустава и планова, делите судбину српске сиротиње… Па да је поделимо када све ово прође и дође до коначне расправе о одговорности апсолутних владара ванредног стања , о потрошеним срествима, о црноберзијанству, о занемаривању прихваћених обавеза, о последицама затварања старије популације, ваша реч ће онда бити значајна. На крају свако ће имати својих пет минута….

 2. ,,care srbski,, i od starih kraljeva i careva veci i bogatiji,
  tvoji gradovi i kule su vise od crkava srednjovekovnih,
  al ne tako tople i mile, gde bi Bog sebi naso utociste.
  i ti u njih uzida, pored zida, par majustora,
  a premnogo tudjeg rada i suza, otimajuci i zalogaj iz usta,
  a ne ko u zidanju Skadra na Bojani,
  jednu od tvojih zena iz harema.
  i tvoj zeljeni jarbol bice veliki, od svih veci,
  donesen iz krajeva poganskih, da sluzi tvojoj sreci.
  o veliki care tudjine tvoja mudrost je prevelika,
  u tom kako uzeti i oteti, a carstvo smanjiti i prodati,
  za koje nisi nicim vezan a ostati veliki i od svih veci,
  ti neznas suzu pustiti zbog tudje nesrece,
  samo zbog svoje izgubljene koristi il pohvale.
  ti znas zlikovce pohvaliti i nagraditi,
  tvoja ,,srbija,, je mnogima zla maceha,
  a ti bices upamcen ko zmija i azdaja picousta,
  sa jazbinom punom otetog zlata,
  i sto proguta sedam hiljada nevinih decijih dusa,
  da niko posle tebe carem ne bude,
  da vladaju samo tvoji kopilani, kukolj od kukolja.
  care zlico i zlikovce, otpadu od nistaka bez porekla,
  jedina satano ordenom svetog odlikovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *