Вучић оптужио Београђане да су нерадници и лењивци који неће да раде

4.6
(13)

И птицама на грани је познато да председник Србије Александар Вучић, који би требало да буде председник свих грађана, дели нас на „наше и њихове“, „на раднике и лезилебовиће“, „поштене и лопове“, јер не трпи другачије мишљење и критику његове спорне владавине.

Овог пута, Вучић је ничим изазван, направио још једну поделу, можда и најконтроверзнију и најнесхватљивију до сада – што би се могло превести на „вредне провинцијалце“ и „размажене Београђане“. А разлог је тек, најблаже речено небулозан – Београђани не желе да раде због већег стандарда?! Шта год то значило…

Вучић је, наиме, за време посете касарне на Топчидеру казао да становници Београда сада имају виши стандард и да жеље боље и плаћеније послове, што је, како је оценио, довело до тога да не постоји довољно радника.

Додао је да ће тих проблема ускоро бити на сваком градилишту и да по том питању „мора нешто да се уради“.

Он је подсетио да на градилишту Београда на води нема довољан број радника и да доводе раднике из иностанства.

– Тражили су нам дозволу да уведу 150 радника из Индије, зато што немамо довољно радника – рекао је Вучић и додао да је на једној кули током његове посете у суботу било 290 радника (а заборавио је да спомене да Индијци беже из Србије због услова рада).

Он је рекао да страни држављани имају 500 евра плату, али да имају смештај и храну, док српски радници раде за 700 евра без обезбеђеног смештаја и хране.

Вучић је рекао да ће у Београду на води изгубити изборе јер ту „живе богатији људи“.

– Али и за 30 и за 50 година неко ће се сетити и рећи ово је била Вучићева идеја, то је био змијарник, мочвара, најтужније место на свету. Сада ће бити најлепше – рекао је председник, пославши тиме суптилну, али јасну поруку становницима тог мегаломанског пројекта да очекује гласове на изборима.

Да га никако не изневере? Да ли је мислио и да, захваљујући њему, могу да живе ту где живе.

Да ствар буде још више бесмислена, прича о размаженим Београђанима са високим стандардом само је још једна у низу Вучићевих неодмерених изјава. У данима када је Београд прошлог месеца био један од најзагађенијих градова на свету, а често и неславни првопласирани Вучић је тада говорио да је за загађење „крив“ висок стандард грађана Србије, који себи могу да приуште све више и више аутомобила.

– Прво сам позвао Ану Брнабић и питао да ли је жив министар надлежан за животну средину? Ајде да се јави да каже нешто. Што се тиче нас, Влада ће да уради шта треба. То су нам постале највеће бриге када смо веће решили. Ваздух је лошији за онолико колико нам је стандард виши, ја сам јутрос у сваком аутомобилу видео по једну особу – казао је Вучић почетком године.

Веровао председнику или не, човек не може да му не да пријатељски и добронамеран савет: Господине Вучићу, не заборавите да сте ви председник свих грађана Србије и да се од Вас најмање очекује да делите грађане сопствене земље на било које начине.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

Београд на говнима: Једини град у Европи где се фекалије и даље испуштају директно у реке (видео)

5 (3) Иако је познато да српска престоница нема систем за пречишћавање отпадних вода, па …

Један коментар

  1. Nešto su ga Beogradjani gadno načepili, recimo nudio je nekima od njih neke svoje „igranke“, a Beogradjani, kako su već verzirani u prepoznavanju njegovih i njihovih podvala odbili da učestvuju. Ili, pak, planira da ih još jednom gadno opljačka.

    Sa ovakvom retorikom on glat gubi izbore. Doduše, on u svakom slučaju gubi ove izbore, odnosno velikii deo sadašnje moći i vlasti. Može njega medjunarodna zajednica da uprkos bojkotu priznaje koliko hoće, ljudi u Srbiji će znati da je on niko i ništa i to će se odraziti na svemu. Naravno, nabolje.

    Samo napred, alek baba! Pljuj dok ne poplaviš! Svaki put kad pljuneš nas, pljunuo si zapravo sebe samog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend