Вучић пати од Алцхајмерове болести: Немачка није бомбардовала Србију 1999.

Вучић пати од Алцхајмерове болести: Немачка није бомбардовала Србију 1999.

Београд – „То ми причају они који оће да кажу да је (Шредер) учествао у бомбардовању, иако нису тада они (Немачка) учествовали, али су подржали.“

ТВ Хепи, Ћирилица, 10. 4. 2017. године

Коментар Истиномера

Новоизабрани председник и премијер Александар Вучић је гостујући на телевизији Хепи у емисији „Ћирилица“ између осталог одговарао и на транспаренте и пароле који се ових дана виде и чују на „протестима против диктатуре“ који се одигравају на улицама више градове у Србији. Као једну од најчешћих парола, Вучић је издвојио ону – „Вучићу Шредеру“.

Како каже, био би одушевљен када би га неко упоредио са Шредером у вези са екомским реформама. Међутим, демонстранти, додаје Вучић, циљају на то да ће за њега ово бити увреда јер они мисле да је Шредер учествовао у бомбардовању Србије 1999. године. Ипак, премијер тврди да Немачка, чији је Шредер тада био канцелар, није активно учествовала у бомбардовању већ је “само подржала”.

Читава прича око поређења још увек актуленог српског премијера и Герхарда Шредера почела је баш на дан сећања на жртве НАТО бомбардовања 24. марта када је Александар Вучић на свој највећи предизборној скуп у Београду довео Герхарда Шредера као једног од говорника.

Иако премијер Александар Вучић тврди да немачки пилоти и авиони нису активно учествовали у НАТО бомбардовању Србије, демантује га сам Шредер и то исповестима у својим мемоарима. О томе је 2006. писао и немачки Шпигл.

www.спиегел.де, 25. 10. 2006. године„’Било ми је потпуно јасно’ пише Шредер у својим новим мемоарима ’да је многима у (Социјалдемократској) партији – и друштву генерално – неподношљива идеја да немачки војници, у овом случају војни пилоти, још једанпут интервенишу у региону који је толико пропатио под немачком окупацијом за време Другог светског рата. И поред свега тога, Шредер пише, ’Био сам убеђен да је потребно да Немачка активно учествује’“, пише у тексту на сајту Шпигла.

У књизи „Агресија НАТО“ генерала Спасоја Смиљанића, који је за време бомбардовања обављао дужност команданта Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране, издатој 2009. године, у табели на 162. страни наводе се подаци о свим регистрованим налетима борбене авијације НАТО по земљама.

У табели пише да су немачки авиони извршили укупно 320 борбених летова од чега 18 за извиђање објеката на земљи из ваздуха и 302 за неутралисање извора радарског зрачења – односно ракетно уништавање домаћих радара који су откривали непријатељске авионе.

На тај начин, немачки авиони су значајно допринели и активно учествовали у НАТО агресији у Србији.

Због тога, изјава премијера Александра Вучића добија оцену неистина.

Истиномер

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Након што обнова пруге Београд – Нови Сад буде завршена и први возови почну да …

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Председник Србије Александар Вучић представио је у уторак у Скупштини извештај о Косову, а током …

2 Коментара

 1. шиптар = фашиста = издајник

  СМРТ ФАШИЗМУ… Ослободи се НАРОДЕ !!!

 2. Па то је канализација од изјаве коју је Вучић пласирао.швапски бомбардери су били раме уз раме са енглеским и америчким по количини бачених бомба.
  Један од најтежих злочина нато фашиста и то су Немци бомбардовали био је мост у Варварину.Била је недеља (најближи војни или милицијски објекат не ближи од 100км) и мештани су на мосту организовали пијацу у ударно време немачки бомбардер је дошао и намерно бомбардовао цивиле и преполовио мост.Људи око моста су одмах притекли у помоћ и 10так минута касније када је маса људи била швапски бомбардер се вратио и извео свој крвави пир.
  У 2 светском рату швапска крвава бајка над децом у Крагујевцу и овај тежак злочин крвава недеља у Варварину.2002г грађани Варварина су тужили
  У Немачкој немачку државу и њихов захтев је одбијен из разлога што мора да тужи држава а не појединци!!И у том периоду у Србији фукаре издајничке на власти ко ова педерчина Вучић.
  Е па педерчино вучићу твоји швапски пријатељи по окупацији Космета су били врло активни у заједничком протеривању Срба са шиптарским терористима.вучићу турчине напишу се курчине
  Овом приликом ти поручујем вучићу курвин сине да ћу ти децу убити.
  Дејан Младеновић
  Ville de Quebec

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *