fbpx

Вучић покушао уз помоћ пуча да уништи ДЈБ, пучисти најурени из странке!

0
(0)

На данашњој седници, Главни одбор Доста је било искључио је из покрета неколико народних посланика због кршења Статута, вредности и принципа ДЈБ, непоштовања одлука органа странке, покушаја стварања кланова и урушавања целе организације. Искључени чланови тврде да Радуловић и његов тим покушавају да изврше „пуч“ у странци.

ДЈ наводи да су из чланства искључени народни посланици Александар Стевановић, Ненад Божић и Владимир Ђурић као и покрајинска посланица Светлана Козић, три одборника у Новом Саду и два одборника у Београду због кршења Статута и вредности ДЈБ.

„У ДЈБ се од председничких избора појављују појединачна мишљења да је потребно променити политику ДЈБ у вези са Косовом и Метохијом и подржати Александра Вучића у његовом плану промене Устава, однос према Европској унији која зарад краткорочних интереса затвара очи пред аутократијом у Србији, сагнути главу и фокусирати се на поглавља, као и однос према странкама и политичким организацијама бивше власти које су задржале власт у неколико локалних самоуправа у којима раде исто оно што СНС ради где год је на власти“, наводи се у саопштењу.

Такође додају да свим искљученим члановима желе све најбоље.

„Са мандатима, упркос чињеници да су изабрани по пропорционалном систему, по одлуци Уставног суда из времена када је било “потребно” да се СНС-у омогући одвајање од радикала, располажу посланици и одборници и да ли ће их вратити странци и гласачима који су гласали за ДЈБ зависи искључиво од моралних схватања посланика и одборника“, додају из ДЈБ-а.

Искључени чланови: Радуловић спрема „пуч у страници“

Функционер Доста је било који су искључени навели су у саопштењу достављеном Н1 да се лидер тог покрета Саша Радуловић и круг његових блиских сарадника спремају да “изврше пуч у странци” доношењем одлука које немају упориште у Статуту и правилницима ДЈБ.

Саопштење су потписали Светлана Козић, Александар Стевановић, Ненад Божић и Владимир Ђурић као и Иван Стијеповић, потпредседник Скупштине Војводине, Мирко Стојановић председник одборничке групе СО Чукарица, Лазар Руњанин заменик шефа одборничке групе у Скупштини града Новог Сада и Оливера Јовић чланица главног одбора из Лесковца.

Подсетимо, руководство покрета поднело је недавно оставке након лоших резултата на београдским изборима а унутарстраначки избори би тек требало да се одрже.

“Саша Радуловић и круг његових блиских сарадника, соучен са извесним и убедљивим поразом на демократским изборима у Доста је било и обелодањивањем чланству систематског кршења Статута ДЈБ и аљкавости који је резултирала одбацивањем регистрације ДЈБ као странке, одлучио је да сазове неформалну групу и да изврши пуч у странци доношењем одлука које немају упориште у Статуту и правилницима ДЈБ”, пише у саопштењу које је, како су нагласили, издато након онлине седнице Главног одбора ДЈБ-а.   Они даље додају да, како су навели, “пучисти” представљају сами себе, а не Доста је било.

У саопштењу се додаје и да ће бити покренут поступак за искључење тих особа из ДЈБ и да ће од њих бити захтевано да врате мандате народних посланика и одборника као и да прекину са узурпацијом имовине ДЈБ.

Избори за председника ДЈБ заказани за 21. април

Главни одбор је на данашњој седници расписао изборе за председника ДЈБ за суботу 21. април.

Чланови садашњег председништва у оставци Саша Радуловић, Мирослава Миленовић, Душан Павловић и Јасмина Николић су обавестили Главни одбор да немају намеру да се поново кандидују и да желе да отворе простор да ДЈБ покаже да има широк круг чланова који су показали да својим биографијама, интегритетом, досадашњим радом заслужују шансу да поведу организацију напред.

Агенције – Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

Вучић: Трудићемо се да будемо у првих 20 земаља у свету које ће добити вакцину

2.7 (7) Трудићемо се да добијемо вакцину што пре, да будемо у првих 20 земаља …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *