„Вучић потенцијално украо 319.000 гласова?!“

0
(0)

„Увидом у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места, који смо остварили током јучерашњег дана у РИК, прибавили смо доказе о тешким нерегуларностима изборног процеса“, саопштио је изборни штаб Саше Јанковића.

Како се наводи у саопштењу, између резултата физичког бројања гласачких листића и броја гласова заведених у записницима са бирачких места, велика су неслагања, а закључак је да је Александар Вучић потенцијално украо чак 319.000 гласова на овим изборима.

Изборни штаб Саше Јанковића у суботу је од РИК затражио увид у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места одабраних по случајном узорку.

„Скандалозне су неправилности које смо уочили пребројавањем гласова. Само у Новом Пазару, према записницима са два бирачка места, Вучић је ‘добио’ 543 гласа (БМ 27), односно 250 гласова (БМ 85) више него што их заиста има према стању затеченом у врећама са гласачким листићима. Потом, на бирачком месту 31 у Лозници, Вучићу је приписано 75 гласова којих у џаковима, исто тако, нема. Сличне и друге неправилности уочене су и на осталим од укупно 25 бирачких места“, пише у саопштењу.

Из штаба наводе да се, простом рачуницом, долази се до збира по којем је Александру Вучићу на 25 бирачких места приписано 964 гласа које није добио, што просечно по бирачком месту износи 38 гласова.

„Уколико се овај просек, узет на случајном узорку, помножи са 8.396, колико је укупно бирачких места, следи поражавајући закључак: Александар Вучић потенцијално је украо чак 319.000 гласова!“

„Неравноправни услови изборне трке, узурпација медија, манипулације, застрашивање и уцене бирачког тела, нису били довољни Александру Вучићу за незаконито учвршћење његовог свевлашћа. Прибегао је и крађи. За то ће одговарати“, закључује се у саопштењу.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend